arrow_back Terug
cancel

WOLTER KROES Aanvragen

Uw gegevens

Locatie gegevens

Gegevens van het optreden

WOLTER KROES Boeken

Wolter is een eersteklas publiekstrekker. Enkele feiten:
November 2002: Heineken Music Hall 5500 bezoekers
December 2003: Heineken Music Hall uitverkocht
November 2004: Ahoy Rotterdam 10.000 personen
December 2005: Ahoy twee dagen.
November 2006: Ahoy weer volle bak.
Het gaat dus uitstekend met de man van “Ik heb de hele nacht liggen dromen” en vele andere hits waaronder de vette nr. 1 hit in 2008 “Viva Hollandia”.
Deze gezellige volkszanger mag eigenlijk niet op uw feest ontbreken maar; let op; boek ‘m vroegtijdig!

De muzikale carrière van zanger Wolter Kroes begint al op 5-jarige leeftijd als hij drumles krijgt. Op twintigjarige leeftijd wint hij als zanger een talentenjacht waardoor zijn leven voorgoed in het teken komt te staan van het zingen en wel op zoveel mogelijk plaatsen. Enkele jaren later krijgt Wolter zijn eerste platencontract aangeboden.
In 1995 breekt Wolter door met de single 'Laat me Los'. Het wordt zijn eerste superhit. Dit nummer staat op zijn eerste gelijknamige album. Een reeks van hits volgen waarvan enkele tot ware evergreens zijn uitgegroeid: ´Ik ben je Prooi‘, ´Ik heb de hele nacht liggen dromen’ en ‘Wat een Heerlijke Dag’.
Bij grote tv-shows als De Staatsloterijshow, Barend en van Dorp, Koffietijd en De Postcode Loterijshow is Wolter een graag geziene gast. Ook blijft hij door het hele land optreden, tot wel 300 shows per jaar. Deze populariteit heeft ervoor gezorgd dat Wolter met een eigen show al 5 keer in de Ahoy en 5 keer in de Heineken Music Hall voor een uitverkochte en uitzinnige zaal heeft opgetreden.
Eind 2007 verschijnt het duet ‘Donker om je heen’, met legende André Hazes, afkomstig van het succesalbum ‘Samen met Dré’. De single behaalt de negende plek in de hitparades en Wolter zingt voor 50.000 Hazes liefhebbers in de Amsterdam Arena bij het concert ‘Samen met Dré’.

In mei 2008 komt Wolters 10de album uit: Echt Niet Normaal. Van dit album worden vier singles uitgebracht: Niet Normaal (

4), Donker om je Heen (#9), Viva Hollandia en de prachtige ballade Groener Gras. Met het EK voetbal als aanjager wordt Viva Hollandia een geweldig succes. Niet alleen behaald het liedje de eerste plaats in de hitlijsten, maar het wordt een ware klassieker –voor altijd in de harten van elke feestganger en Oranjefan. Een nieuwe mijlpaal voor deze prachtige rasartiest.


Aangekomen in 2009, en Wolter zit niet stil. Hij is nog steeds één van de meest geboekte artiesten en heeft een aantal mooie plannen voor de boeg:
In het najaar een nieuwe CD waarvan begin Juni een eerste single verschijnt; ‘Sjalalala (Geniet van elke dag)’ een zomersingle en kraker van jewelste, met een refrein dat iedereen zal meezingen en weer een lach op de gezichten zal brengen in een bewogen periode. Ook voor Wolter is het weer tijd voor een positief gevoel, na 6 maanden herstellen van een ernstige beenbreuk. Als artiest blijft Wolter groeien en dat wil hij bewijzen met zijn eerste theatertour die aftrapt in Caprera (3/9) en vanaf januari 2010.

Voor het boeken van WOLTER KROES ben je bij Twotone aan het juiste adres.

WOLTER KROES Boeken calendar_today