arrow_back Terug
cancel

WOLFGANG SCHWALBE Aanvragen

Uw gegevens

Locatie gegevens

Gegevens van het optreden

WOLFGANG SCHWALBE

Als kind van een jaar of 7 werd mij ooit de vraag gesteld wat ik later wilde worden als ik groot was.
Destijds was ik aanvoerder van B-Pupillen 10 en we werden dat seizoen glansrijk kampioen, dus was mijn antwoord: “Voetballer of artiest”.
Na enkele jaren moest ik de eerste keus voetballer laten vallen, dus bleef er nog maar 1 droom over en dat was artiest worden.
Op 12-jarige leeftijd ging ik met een aantal vriendjes uit de buurt op gitaarles bij Jaap Schilder (Koster), beroemd lid van de legendarische band The Cats.
Na enige tijd kregen we de akkoorden redelijk onder de knie en Jaap moedigde ons aan om mee te zingen. Maar toen kwam de baard in de keel en de kroeg.


De omslag kwam in 1981 bij een optreden van The Clash.
Zij bewezen een goede show neer te kunnen zetten, zonder stem als Freddy Mercury of Piet Veerman (Koster). Het eerste bandje werd opgericht, wat uiteindelijk resulteerde in Private State.
We speelden een mix van pop, punk, new-wave, klassiekers, afgewisseld met eigen nummers en genoten vooral in eigen regio grote populariteit.
In 1987 ontstond in mijn toenmalige volendamse stamkroeg Den Egelantier een gelegenheidsorkest met leden uit verschillende lokale bandjes.
Besloten werd om 1 keer per jaar op te treden en wel op Oud en Nieuw, zodat we al snel de naam Oud en Nieuw Band kregen.
Het idee was dat we nummers gingen spelen, die in onze eigen bandjes not-done waren en zo kreeg ik Franse chansons en Duitse schlagers voor mijn kiezen

Geloof me, vooral Schlagermuziek hoorde je in die tijd niet mooi te vinden, maar de optredens waren feesten om nooit te vergeten.
Zaalhouder Johan Bond spoorde mij destijds aan om met die schlagers iets te doen, maar dat lef had ik gewoon niet.

Na wat omzwervingen en avonturen met het Ierse gezelschap The Pussyshavers, heb ik in 2005 de stoute schoenen aangetrokken en ben gaan optreden als solo-artiest Wolfgang Schwalbe.
Eerst onherkenbaar vermomd, maar dat werkte niet.
Daarna met Lederhosen en mierzoete foute outfits en tijdens optredens tussen de liedjes door uitsluitend Duits lullen en de act “Wolfgang Schwalbe” was geboren.
Wat kan een mens toch veranderen als je wat ouder wordt. Was het vroeger: “Sex & Drugs & Rock ’n Roll”, nu geld voor mij het thema: “Lachen, Singen und Tanzen”.

Boekingen van WOLFGANG SCHWALBE

Voor het boeken van WOLFGANG SCHWALBE ben je bij Twotone aan het juiste adres.