arrow_back Terug
cancel

THE CATS AGLOW Aanvragen

Uw gegevens

Locatie gegevens

Gegevens van het optreden

THE CATS AGLOW Boeken

Deze naam is ontleend aan een van de vele succesvolle lp’s die deze onvergetelijke groep uit Volendam in de jaren 60, 70, en 80 uitgebracht hebben. Wel 45 hits wordt er live gespeeld en gezongen en zeker voor de fans en de liefhebbers van deze muziek zal dit optreden voor hen (maar ook voor het grote publiek) een optreden worden om nooit te vergeten.

De historie:

De prehistorie van The Cats ligt in de groepen Everly Kosters (Piet Veerman, Jaap Schilder), Sputniks (Cees Veerman) en Electric Johnny & His Skyriders (Cees Veerman, Arnold Muhren), waar de individuele leden, o.a. in parochiezaaltjes, hun muzikale loopbaan starten. The Mystic Four en The Blue Cats effenen het pad voor The Cats, die in 1965 de eerste van een lange reeks singles uitbrengt. Jukebox verschijnt op een Amsterdams label, maar wordt geen hit. De groep zit niet bij de pakken neer, doet mee aan een talentenjacht van Radio Veronica en sleept een platencontract in de wacht bij het Imperial-label, dat in deze jaren goed boert met Nederlandse artiesten.

1968:

The Cats laten de amateurstatus achter zich. Tot nu toe halen de singles van The Cats de top tien (net) niet. Daar komt in de zomer van ’68 verandering in. De Volendammers scoren in 6 1/2 jaar maar liefst 16 top tien hits, te beginnen met de nr. 2 hit Times Were When. Het succes wordt toegeschreven aan de veranderde muzikale stijl. In de begintijd zijn The Cats nog als ruig omschreven. Nu focussen de Volendammers meer op melodieuze composities waarin de attractieve (samen)zang een prominente rol speelt. De orkestarrangementen van de populaire ballades zijn van Wim Jongbloed. The Cats spelen in deze tijd een belangrijke rol in de verspreiding van de palingsound, een term die wordt gelanceerd door de toonaangevende Nederlandse dj Joost den Draaijer. Andere groepen die in dit lokale genre worden ingedeeld zijn BZN, Canyon, Jen Rog, Left Side, Next One en ook George Baker Selection, Ferrari en Classics hoewel deze laatste drie bands niet uit de beroemde vissersplaats komen. The Cats scoren hun eerste nr. 1-hit in de Veronica Top 40 met het door bassist Arnold Muhren geschreven Lea. In het boek ‘500 nr. 1 hits uit de Top 40′ staan The Cats met 5 nr. 1 hits op de gedeelde zesde plaats. Alleen The Beatles, Abba, Queen, Michael Jackson en George Michael scoorden in Nederland meer nr. 1 hits.

Nu na meer dan 40 jaar is deze muziek weer terug.

De oud leden van deze groep hebben onlangs weer een cd uitgebracht met daarop 2 songs geschreven door de man achter MARCO BORSATO: JOHN EWBANK. Deze nummers worden ook gespeeld door muzikanten die u misschien wel kent uit andere bekende groepen.

Dit zijn de leden van The Cats Aglow:

Keyboard en Strings: Boudewijn van Buuren vocals – Shoreline.
Percussie: Ton Vendel vocals – Shoreline.
Slagwerk: Nico Leek
Basgitaar: Ben Koole – Break, Jenrog, X-Rog, Lemon.
Keyboard: Piet van Doorn vocals – Paradise – Tribute Beegees, Carclassics,
Ratpack Smooth Orchestra.
Sologitaar: Rob van Enkhuizen Vocals.
Leadvocals en gitaar: IJsbrand van Belleghem(Met de stem van Piet Veerman!!) –
Paradise, Tribute Beegees, Carclassics, Ratpack Smooth Orchestra, Blue Star.


Deze top muzikanten zetten met hun jarenlange ervaring als eerbetoon aan deze Volendamse groep een live act neer met muziek uit een tijd die, zoals bewezen, nooit is weggeweest.

Voor het boeken van THE CATS AGLOW ben je bij Twotone aan het juiste adres.

THE CATS AGLOW Boeken calendar_today