arrow_back Terug
cancel

ROWWEN HEZE Aanvragen

Uw gegevens

Locatie gegevens

Gegevens van het optreden

ROWWEN HEZE BoekenRowwen Hèze is een Limburgse dialectband uit America.
De muziek heeft folk-invloeden, zoals Tex-Mex en Polka en variërend tot aan gevoelige ballads.
Ze begonnen als een Engelstalig bandje in de Peel, maar zijn – inmiddels dertig jaar verder – uitgegroeid tot één van de grote acts in de Nederlandse Popmuziek.

In 1985 is de band opgericht en zijn de eerste singles verschenen.
In 1992 beleefde de band een landelijke doorbraak met optredens op Pinkpop en de Amsterdamse Uitmarkt. Beide concerten werden live op TV uitgezonden.

Sindsdien speelde Rowwen Hèze meerdere malen op Pinkpop, maar ook op andere grote festivals, zoals Lowlands, Parkpop (Den Haag) en het Deense Roskilde.
Verder trad de band op met het Metropole Orkest (1996) en verzorgde de opening van het Holland Festival (1998). Legendarisch zijn ook de samenwerking met Los Lobos in het programma PardisoLife! (1999), het optreden als support act van The Rolling Stones tijdens de Bridges to Babylon-tour (Landgraaf, 1999) en de uitverkochte concerten bij de afsluiting van de viering van het twintig jarig bestaan van de band in de Heineken Music Hall in Amsterdam (2006).

Bij de verschillende edities van de Vrienden van Amstel Live is Rowwen Hèze ook veelvuldig te vinden. Daarnaast hebben ze op Concert at Sea (2010) gestaan, Stilteconcerten in de Peel (uniek project in 2011) en hebben ze de opening van de Floriade in 2012 met Chantal Janzen verzorgd met het speciaal geschreven nummer Deze Daag.
In 2013 heeft de band de filmmuziek gemaakt voor de bioscoopfilm Hemel op Aarde van regisseur Pieter Kuijpers.
Dit heeft een nominatie opgeleverd voor een Gouden Kalf in de categorie Beste Muziek.
In 2016 verscheen het album Vur Altied met de 15 nieuwe liedjes opgenomen in hun 30-jarig jubileumjaar (2015).
Jaarlijks zijn er de Slotconcerten – de afsluiting van de poptour aan het einde van het seizoen – waarvoor fans vanuit het hele land naar het Limburgse America afreizen. Verder wisselt de band optredens in de feesttenten af met theatervoorstellingen en het spelen in Clubs.

Jack Poels: zang, gitaar, banjo
Martîn Rongen: drums, percussie
Jan Philipsen: basgitaar
Theo Joosten: gitaar, mandoline, vihuela, zang
Jack Haegens: trompet, bugel
Tren van Enckevort: accordeon, piano, trombone, zang, percussie

Voor het boeken van ROWWEN HEZE ben je bij Twotone aan het juiste adres.

ROWWEN HEZE Boeken calendar_today