arrow_back Terug
cancel

RIA VALK Aanvragen

Uw gegevens

Locatie gegevens

Gegevens van het optreden

RIA VALK Boeken

Ria Valk is geboren op 11 februari 1941 te Eindhoven en debuteerde als zangeres en actrice in 1959. Ze begon haar carriere als Elvis Presley imitator en als zingende cowgirl. Haar eerste single 'Rocking Billy' verscheen in 1960 en scoorde een nummer 4 positie in de Nederlandse Top 40. De plaat stond maarliefst 26 weken in deze lijst van best verkochte singles. Ria scoorde hit na hit met haar Nederlandstalige Rock & Roll muziek met onder andere 'De sheriff van Arkansas is een lady', 'Tommy uit Tennessee' en 'Ik wil een cowboy als man'.

Later legde Ria zich voornamelijk toe op het komische genre met onder andere veel carnavalshits zoals 'Janus pak me nog een keer', 'We hebben de feestneus van Toon gevonden', 'Vrijgezellenflat', 'De liefde van de man gaat door de maag', 'Leo' en 'Jans Pommerans'. Eind jaren '80 speelde ze een rol in de VARA TV-serie 'Zeg 'ns AAA' en scoorde nog een aantal bescheiden feesthits. Daarnaast verscheen er een nieuw ingezongen CD met Ria's oude hitsingles welke gretig aftrek vond.

In de jaren '90 besloot Ria een van haar hobby's weer eens op te pakken; Ze schilderde een aantal prachtige schilderijen en maakte een astrologie-verjaardagskalender. Daarnaast verschenen er een aantal singles zoals 'Konijn', 'Ik ben zo bang van vliegen', 'Alexander', 'Jongens doe me nou 'n lol', 'Ik ben altijd bereikbaar' en 'Zandvoort Olé'. In het nieuwe millennium houdt Ria zich voornamelijk bezig als schilderes en komt dankzij het gebruik van nieuwe schildertechnieken met verrassende resultaten!

Voor het boeken van RIA VALK ben je bij Twotone aan het juiste adres.

RIA VALK Boeken calendar_today