arrow_back Terug
cancel

RENÉ KARST Aanvragen

Uw gegevens

Locatie gegevens

Gegevens van het optreden

RENÉ KARST Boeken

Al op tienjarige leeftijd schrijft de sympathieke René Karst zijn eerste liedje. Hij treedt jarenlang op met zijn moeder onder de naam Duo Karst. Dit duo wordt in de kleinkunstscene gewaardeerd om hun Drentse liedjes met prachtige teksten. Samen brengen ze 25 albums uit waarvan er eentje zelfs de gouden status bereikt. Na dertig jaar op de bühne doet zijn moeder een stapje terug. Op dat moment breekt voor René een tijd van bezinning aan. De muziek is zijn lust en zijn leven, welke weg zal hij in slaan? Hij neemt een besluit: zingen in het Nederlands. Met feestelijke muziek het publiek veroveren. Theaterzalen worden ingeruild voor feestcafé’s en mega piratenparty’s, en met succes!

In 2007 ontstaat het liedje ‘Supergave Tijd’. Een hit is geboren. René krijgt er zelfs landelijke bekendheid mee. Diverse albums en succesvolle singles als ‘Kruipend Door De Supermarkt’, ‘Op De Tafel Dansen’ en ‘Hollanders’ volgen. De gekte breekt echter pas écht los als René in 2016 samen met zijn goede vriend Stef Ekkel de megahit ‘Liever Te Dik In De Kist’ schrijft. Deze ultieme feesthit, inmiddels goed voor meer dan 12 miljoen views op YouTube, wordt de hit van het jaar en Stef en René zien iedere feesttent van binnen en buiten. Een tweede (duet)single, ‘We Zijn Nog Beter Als We Dronken Zijn’, volgt en bereikt eveneens de hoogste regionen van de hitlijsten.

Eind 2018 slaat René een nieuwe weg in en tekent een contract bij platenmaatschappij Dino Music. Met een nieuw team brengt hij singles als ‘Skol Cheers Proost’ en dé hit van 2019, ‘Atje Voor De Sfeer’ uit. Voor 'Atje' ontvangt hij in 2019 zelfs een Buma Award voor 'Grootste Feesthit'. Ook op tv valt René op. Al twee seizoenen lang is hij iedere vrijdag te zien als jurylid van het populaire ‘All Together Now’, gepresenteerd door Chantal Janzen. Op Radio 538 is René iedere maandagochtend te horen met zijn muzikale afsluiting van het weekend in ‘De 538 Ochtendshow met Frank’.

In 2020 wordt René voor zijn album ‘Atje Voor De Sfeer En Andere Sfeermakers’ genomineerd voor een Edison. Daarnaast brengt hij samen met de band Bökkers de single ‘Bos Hout Voor De Deur’ uit, naar aanleiding van een gastoptreden bij de band in Paradiso Amsterdam. In maart raakt René, vlák na de release van de single ‘Annemarie’, besmet met het Corona virus en wordt hij zelfs opgenomen in het ziekenhuis. René herstelt en brengt eind september de single ‘Tarwesmoothie’ uit. Samen met Jan Tekstra schrijft René begin 2021 een aantal liedjes in country stijl. Vanwege de Corona crisis heeft het weinig zin om feestmuziek uit te brengen en dus ontstaat het idee om deze country liedjes op te nemen. Een droom van René komt uit en het mini-album (EP) ‘Tevreden & Tequila’ is een feit! De single ‘Kolen Op Het Vuur’ komt in het voorjaar uit en doet het goed. Het is de ideale BBQ plaat! In de zomer van 2021 doet René mee aan het SBS6 programma ‘De Alleskunner VIPS’. Hij schopt het tot de tiende plek (van de 35!) en is populair onder de kijkers. Als de Corona maatregelen eindelijk worden versoepeld is het tijd voor véél optredens en nieuwe singles als ‘Una Cerveza Por Favor’ en ‘Dat Interesseert Me Echt Geen Ene Reet’. Vooral de laatste is een schot in de roos en goed voor wederom miljoenen streams. Eind 2022 bereiken de hits ‘Atje’ en ‘De Kist’ de platina status op Spotify.

Ondertussen worden de optredens van René steeds populairder. Als geen ander weet ‘de man met de groene bril’ zijn repertoire namelijk aan te passen aan zijn publiek, iets wat hem uniek in zijn soort maakt en zeer gewaardeerd bij collega artiesten.

Wie googelt op zijn naam, vindt een veelzijdig persoon. Naast artiest is René namelijk ook schrijver van liedjes voor Nederlandse artiesten als Frans Duijts, Wolter Kroes en Senna. Ook zet hij zich in voor goede doelen als Stichting Lezen & Schrijven en maakt hij af en toe nog een uitstapje naar het theater met kleine liedjes. René prijst zich gelukkig met zijn muzikaal bestaan: Ik vind het geweldig als ik mensen op de tafels en stoelen zie klimmen om te dansen. Dan doe ik het goed. Liedjes met een hoog meezinggehalte. Cabareteske teksten die een breed publiek aanspreken. Voeg er een akoestische gitaar aan toe en je hebt een combinatie om je vingers bij af te likken!

Voor het boeken van RENÉ KARST ben je bij Twotone aan het juiste adres.

RENÉ KARST Boeken calendar_today