arrow_back Terug
cancel

OERENDHARD Aanvragen

Uw gegevens

Locatie gegevens

Gegevens van het optreden

OERENDHARD Boeken

Oerend Hard is een Normaal Tribute Band die het publiek een authentieke Normaal beleving biedt. Dat doen we door de muziek van Normaal optimaal normaal te spelen in de meest uitgebreide bezetting waar Normaal ooit mee werkte -dus met blazers- , met grotendeels conservatorium geschoolde musici uit de regio, maar ook uit andere delen van Nederland, en natuurlijk de originele instrumenten en versterkers. Daarnaast besteden we volop aandacht aan de presentatie van de band. We zijn tevreden als ons publiek zegt whoe dit is écht hken!
Dié beleving, dáár doen we het voor

Dit is niet Normaal, maar wel net Normaal

Oerend Hard speelt met exact dezelfde instrumenten en apparatuur als Normaal in zijn laatste jaren. Het is een prachtige verzameling die zorgvuldig door heel Europa bij elkaar is gezocht.

Sommige dingen komen rechtstreeks van de mannen van Normaal, zoals de Bo Diddley gitaar van Bennie Jolink, gebouwd door Dick Dijkman, de gitaarversterker van Jan Wilm Tolkamp, en onder andere het base drumvel van Timo Kelder. Voor andere instrumenten is ruim een jaar gezocht in landen als Engeland, Frankrijk, België, Duitsland en Nederland, net zo lang tot het geheel compleet was. Enkele unieke gitaren van Bennie Jolink zijn speciaal voor Oerend Hard door de vaste gitaarbouwer van Bennie -Dick Dijkman- nagebouwd.

Met die apparatuur creëert Oerend Hard zoveel mogelijk dezelfde sound als Normaal. Ook aan de verdere presentatie zoals kleding en o.a. podiumopstelling, is ook veel aandacht besteed en is het voorbeeld gevolgd van Normaal zelf.

Wat je hoort en wat je ziet lijkt daardoor verrassend veel op Normaal.

50 jarig bestaan van Normaal

Met oog op het 50 jarig bestaan van Normaal in 2025 is Oerend Hard er klaar voor om een geweldig eerbetoon aan de grondleggers van de Boerenrock te geven

Voor het boeken van OERENDHARD ben je bij Twotone aan het juiste adres.

OERENDHARD Boeken calendar_today