arrow_back Terug
cancel

MR-POLSKA Aanvragen

Uw gegevens

Locatie gegevens

Gegevens van het optreden

MR-POLSKA Boeken

Mr. Polska
Dominik Wodzimierz Groot beter bekend als Mr. Polska is geboren in Polen en emigreerde op zijn 3e naar Nederland. Hij werkte als automonteur in Utrecht maar wist zijn carrière al snel om te switchten tot succesvol artiest. Na het winnen van de ‘State Award voor Rookie Of The Year’ in 2010, verscheen In 2011 zijn debuut EP ‘De Boswachter’ die hij uitbracht op het label/rapcollectief Nouveau Riche. Als frontman van Nouveau Riche ontwikkelde hij samen met Boaz van de Beatz een totaal nieuwe elektronische sound en al snel verscheen zijn single ‘Vinger Op De Klitter’ waarmee hij alle clubs in een houdgreep zette.

Een jaar later verscheen zijn eerste album ‘Waardevolle Gezelligheid’ en scoorde hij enorme hits met singels als ‘Soldaatje’ samen met Ronnie Flex, ‘Hausa Wausa’, en ‘Krokobil en ‘Allermooiste Feestje’ in samenwerking met Yellow Claw. Deze hits werden als snel opgevolgd door zijn nog grotere hit ‘Vlammen’ en werd de Totally Summer anthem van 2013. Zijn 2e album ‘$NOLLER’ in 2015 werd een nog groter succes en ging goud. Met samenwerkingen als Jebroer, Cartiez, Frans Duits en Ronnie Flex, zijn platina plaat ‘Ravotten’, en met optredens op o.a. Lowlands en Pinkpop heeft hij bewezen een ware artiest te zijn en werd hij op ESNS15 uitgeroepen tot beste live act.

Met inmiddels ontelbare live-shows op zijn naam transformeerde Seor $NOLLER zich om tot een van Nederlands grootste en meest knallende live-artiesten, en dat werd ook buiten Nederland opgemerkt. Zo performde hij samen met Major Lazer en Diplo, kwam hij voor in DJ sets van o.a. Skrillex, Carnage en DJ Snake, en bracht hij samen met Boaz van de Beatz Engelstalige muziek uit op het internationale label Mad Decent van Diplo.

Hits als ‘Niemand’ ‘Move Up’ en ‘Samen’ volgde en werden miljoenen keren gestreamd en gingen goud en platina. In 2018 tekende Polska bij het label Noah’s Ark, waar hij zijn nieuwe project ‘De Sloper’ uitbracht. Het album is persoonlijker en muzikaler dan ooit. Tegelijkertijd werkt hij hard aan zijn Poolse carrière. Hij werkt samen met de Poolse artiest ‘Malik Montana’ en sleept de ene na de andere gouden en platina plaat binnen. In 2019 scoren ze een enorme hit die binnen 1 week nummer 1 trending op YouTube Polen bereikt. Polska zit daarna ook zeker niet stil en start zijn eigen label ‘Kill Your Darlings’ waar hij samen met Donnie de knaller ‘Gucci Slang’ op uitbrengt.

Voor het boeken van MR-POLSKA ben je bij Twotone aan het juiste adres.

MR-POLSKA Boeken calendar_today