arrow_back Terug
cancel

MODEST MIDGET Aanvragen

Uw gegevens

Locatie gegevens

Gegevens van het optreden

MODEST MIDGET

De geschiedenis:
'... De ontbrekende schakel tussen The Beatles en Frank Zappa!'. Arno Hagemans, Ongekend Talent. Holland 2008

'... Dit is ongetwijfeld het begin van een succesvolle carrière voor Modest Midget. Bescheidenheid is niet op zijn plaats hier. Met een dergelijk product kan deze band met trots op wereldtournee'. Frans Steensma, Oor Magazine. Holland 2010

Lionel (door zijn vrienden Lonny genoemd) groeide op met muziek van Bach, Mozart, Chico Buarque, Led Zeppelin en Matti Caspi, en speelde vroeger blokfluit, piano en gitaar.

Tijdens zijn militaire dienst speelde hij in diverse producties. Na een aantal jaar verhuisde hij naar Nederland, waar hij Jazz gitaar en orkestdirectie en een compositie studie afronde.

Na jaren van componeren en arrangeren voor verschillende klassieke stukken begon hij met het opnemen van een album dat uiteindelijk de bron werd voor zijn band Modest Midget.

De Grote Profetie van een kleine man werd met een overweldigende enthousiasme ontvangen, vooral bij Proressive en Art Rock fans. Delicious Agony, Prog positiviteit, Prog Awards en vele anderen hebben zijn album tot een de beste debuutalbums van 2010 uitgeroepen.

Zijn belangrijkste partner bij de productie van het album was Emiel de Jong, die speelde het grootste deel van de houtblazers in en zong mee op “Troubles in Heaven”.

Op dit moment promoot Lonny zijn eerste solo-album - Songs From The Drawer - en is hij al bezig aan het tweede Modest Midget album.

De 2012 line-up is:

Tristan Hupe: keyboard en zang
Lonny Ziblat: gitaren en zang
Maarten Bakker: Bass gitaar
Willem Smid: Drums

Boekingen van MODEST MIDGET

Voor het boeken van MODEST MIDGET ben je bij Twotone aan het juiste adres.