arrow_back Terug
cancel

MILK INCORPORATED Aanvragen

Uw gegevens

Locatie gegevens

Gegevens van het optreden

MILK INCORPORATED

Milk Inc. is een Belgisch danceproject van producers Regi Penxten, Filip Vandueren en zangeres Linda Mertens. De groep bereikte het grote publiek met hits als Walk on Water en In My Eyes. Sinds 2006 geeft Milk Inc. jaarlijks een show in het Sportpaleis van Antwerpen: Milk Inc. Supersized. Penxten en Mertens vormen samen het gezicht van Milk Inc. In de Vlaamse Ultratop 50 eindigden sinds hun start van hun carriere tot anno 2008 al hun 24 singles, in de TOP 10. 1 Single 'Never Again' haalde echter maar een 17de plaats.

Met Walk on Water (2000) en Whisper (2004) scoorde Milk Inc nummer één-hits in België. Met Walk on Water (2000), Never Again (2001) en Wide Awake (2001) scoorde Milk Inc drie hits die de eerste plaats behaalden in de Spaanse hitlijst. Ook in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Duitsland, Australië en Denemarken behaalde Milk Inc de hitlijsten met enkele nummers, al behaalde de groep in die landen geen nummer één hits.

Milk Inc. begon in 1996 als een studioproject dat een eerste plaat uitbracht op het label Dance Opera van platenfirma Antler Subway records. Een jaar later werd de single La Vache uitgebracht, die vooral in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk aansloeg. Vanwege dit succes werd op aanraden van de platenmaatschappij de bandnaam voor de Franse releases veranderd in La Vache. Er werd besloten om ook optredens te doen en het stadium van studioproject te verlaten. Eind 1998 werd de single In My Eyes uitgebracht en dat werd in België de eerste hit van Milk Inc. Hierop volgde een reeks singles en een tour door Spanje en Australië. In Nederland was Walk On Water uit 2000 de eerste hit van het danceproject. Vanaf de single Land of the Living is Mertens zangeres van de groep, nadat Ann Vervoort met haar vriend Pat Krimson naar Ibiza vertrok om daar een platenlabel te lanceren. Begin jaren 2000 had het project succes in de lage landen en Spanje. Als gevolg hiervan wonnen ze verschillende Nederlandse en Belgische TMF Awards en werden de oude singles In My Eyes en Walk On Water in onder andere Duitsland en het Verenigd Koninkrijk uitgebracht.

De single The Sun Always Shines On TV wordt rond 2004 in veel Europese landen uitgebracht, alsook in de Verenigde Staten. In 2006 had Milk Inc. drie hits met Tainted Love, Run en No angel. In dat jaar kwam ook Regi's droom uit: hij mocht met 'zijn' Milk Inc optreden in het Sportpaleis te Antwerpen ter ere van hun 10-jarig bestaan. Deze show was uitverkocht. Nadien wordt er een CD en een DVD gemaakt rond de show en wordt de show verschillende keren uitgezonden op JIMtv. Door het succes van Milk Inc Supersized besluit Milk Inc om deze show jaarlijks te organiseren in het sportpaleis. Op 28, 29 en 30 september 2007 staan ze opnieuw in het sportpaleis. Oorspronkelijk was slechts één show gepland, maar doordat deze snel uitverkocht was, werd besloten om 2 extra shows te organiseren.

Op 14 oktober 2006 won Milk Inc. een Belgische TMF-award voor 'best dance national'. Intussen kwam de single No Angel uit, waarvan de videoclip live opgenomen werd tijdens Milk Inc Supersized.

In 2007 behaalt Milk Inc de 3de plaats in de Ultratop met zijn single Sunrise en de 6de plaats met Tonight. Die laatste werd officieel voorgesteld op Milk Inc Supersized II. Ook dit jaar behaalde Milk Inc een Belgische TMF-Award.


Zangeressen

Milk Inc. heeft in de loop der jaren volgende zangeressen gehad:
- 1996-1997: Nikkie van Lierop (alias Jade 4 U)
- 1997-1998: Sofie Winters
- 1998-2000: Ann Vervoort
- 2000-heden: Linda Mertens

Boekingen van MILK INCORPORATED

Voor het boeken van MILK INCORPORATED ben je bij Twotone aan het juiste adres.