arrow_back Terug
cancel

MARCO BAKKER Aanvragen

Uw gegevens

Locatie gegevens

Gegevens van het optreden

MARCO BAKKER Boeken

In 1965 debuteerde Marco Bakker tijdens Het Holland Festival met de mannelijke hoofdrol in de opera “ De Droom” van de Nederlandse componist Ton de Leeuw, waarna de titelrol volgde in Monteverdi’s “ Orfeo” in hetzelfde festival o.l.v Bruno Maderna.


Sinds 6 jaar presenteert Marco Bakker met veel plezier Het MuziekOntbijt op de zondagmorgen bij RTV-Utrecht.
Er zijn inmiddels meer dan 90 platen en CD’s uitgebracht van de zanger, waaronder 4 gouden en een platina. Het seizoen 2005 stond in het teken van een aantal concerttournees, waaronder en serie met de sopraan Miranda van Kralingen en het Belgische Belle Epoque Orchestre o.l. Wim Brabants.
Met ditzelfde orkest nam Marco Bakker een paar jaar later een CD op met prachtige melodieen van Robert Stolz.

In 2006 volgde een serie optredens met collega’s Henk Poort en Ernst Daniel smid als de 3 Baritons.
Deze optredens waren zeer succesvol en plezierig ,waarna besloten werd om seizoen 2009/2010 weer op tournee te gaan.
Dit keer waren het ca. 30 voorstellingen.
Over twee jaar is er een grote jubileumtournee gepland met de 3 baritons en februari 2011 vindt er een concertserie plaats op Aruba, Bonaire en Curacao met de drie zangers.
Vorig jaar werd er in Wenen een Televisiespecial opgenomen met Marco Bakker, waaraan ook Miranda van Kralingen meedeed.

Naast vele losse concertavonden en optredens als solist bij koren, maakte Marco Bakker in Sept/Oktober 2010 een serie concerten in de grote Nederlandse theaters met Het Weens Operettegala met de sopraan Selma Harkink en het Orchestra Particulare o.l.v de dirigenten Jan Stulen en Walter Proost, die hem meteen uitnodigde voor een tournee met zijn Orkest van de Lage Landen in seizoen 2011-2012 en een CD opname met The London Philh. Orchestra waarvan hij vaste gastdirigent is.
Op 23 oktober 2010 vond de laatste voorstelling van genoemde tournee plaats in een bomvol Kon.Theater Carre, met als extra gast sopraan Miranda van Kralingen.

Met Jan Stulen als begeleider aan de vleugel gaat Marco Bakker het komend seizoen o.a. de cyclus Schwanengesang van Schubert opnemen in een hertaling van Jan Rot.
Een theatertournee met o.a. genoemd repertoire zal daarna gaan plaatsvinden.

Voor het boeken van MARCO BAKKER ben je bij Twotone aan het juiste adres.

MARCO BAKKER Boeken calendar_today