arrow_back Terug
cancel

LANGE FRANS Aanvragen

Uw gegevens

Locatie gegevens

Gegevens van het optreden

LANGE FRANS Boeken

(Lange) Frans Frederiks
Frans Frederiks werd geboren op 12 November 1980 in Amsterdam, hij groeit op in Diemen Zuid. Frans Frederiks (Lange Frans) en Bart Zeilstra (Baas B) wonen bij elkaar in de straat en richten het hiphop collectief D-Men op. Naast Frans en Bart bestaat het collectief o.a. uit Brutus, Brace en Yes-R. In 2001 winnen Lange Frans & Baas B de grote prijs (De Publieksprijs) van Nederland.

In 2004 komt het debuut album 'Supervisie' uit, waarvan 'Moppie' nr. 3 behaald in de Top 40 en 'Zinloos' zelfs lange tijd op nr. 1 staat. Lange Frans & Baas B verlenen hun medewerking aan de landelijke campagne tegen zinloos geweld. De opbrengst van de single 'Zinloos' ging naar stichting KAPPEN NOU! Het album 'Supervisie' krijgt in 2005 een Edison Music Awards in de categorie Beste Nieuwkomer. Ze winnen ook een 3FM Award voor Beste Single voor het nummer 'Zinloos'.

Het tweede album 'Het Land Van' komt uit in 2005. De single 'Het land Van' staat zowel op de eerste plaats van de Top 40 als die van de Top 50. Het nummer 'Mee naar Diemen-Zuid' behaald nr. 16 in de Top 40. Lange Frans & Baas B winnen 2 TMF Awards, in de categorie Beste Urban Nationaal en voor Beste Videoclip Nationaal. Op 1 Januari 2006 nemen ze de Mega Award voor 2005 in ontvangst. Deze award wordt jaarlijks uitgereikt aan de populairste artiest. Bij de 3FM Awards 2006 winnen Lange Frans & Baas B in de categorie Beste Artiest R&B/Hiphop. Lange Frans & Baas B zijn dit jaar 'ambassadeurs van de vrijheid'. Na de TMF Awards 2006 krijgen ze nog een TMF Award voor Beste Live optreden.

Begin 2008 zorgt het duo voor opschudding met hun single 'Kamervragen' , naar aanleiding van de single worden er zelfs kamer vragen gesteld aan de minister president. 'Kamervragen' behaald nr. 14 in de Singel Top 100. Het derde album 'Verder' van Lange Frans & Baas B komt uit. In Juni 2008 is Frans getrouwd met Danielle van Aalderen en werd in Augustus 2008 vader van Willem. Eind 2009 brengt Lange Frans in samenwerking met Yes-R en Ali B het nummer 'Me Boy' uit. De clip werd de TMF Superstream en een ware youtube hit die inmiddels al meer dan 2 miljoen keer bekeken is.

Lange Frans & Baas B hebben begin 2009 officieel afscheid genomen van elkaar. Frans is vanaf 2006 tv presentator bij de Veronica, hij deed o. a. My Best Friends, NK-Poker, Vegas Voyage, Kamervragen en twee seizoenen Fobiac. In het radioprogramma van Giel Beelen op 3FM verzorgd Frans sinds eind 2005 de week in rap en roer. Frans werkt op dit moment aan zijn soloalbum dat rond November zal uitkomen.

Lange Frans is samen met Michael Brayn te boeken als tape optreden en natuurlijk met zijn eigen 9-koppige band. Daarnaast maakt hij raps op maat en is hij te boeken voor presentatieklussen.

Voor het boeken van LANGE FRANS ben je bij Twotone aan het juiste adres.

LANGE FRANS Boeken calendar_today