arrow_back Terug
cancel

KILLER QUEEN Aanvragen

Uw gegevens

Locatie gegevens

Gegevens van het optreden

KILLER QUEEN Boeken

Killer Queen: beangstigend echt
Bijna 25 jaar (2016) na het overlijden van zanger Freddie Mercury, en aldus het einde van Queen, is de “Nummer1 Live Rock Band Aller Tijden” levendiger dan ooit. Killer Queen werd uitgeroepen tot 'World-wide Best Tribute Band.

In een anderhalf uur durende show wordt er in een razend tempo van kostuums gewisseld en worden er zowel nummers uit de 70’s als uit de 80’s gebracht. Bovendien is de gelijkenis van zanger Patrick Myers en Freddie Mercury ronduit beangstigend te noemen. De flamboyante ster die tijdens zijn live-optredens de show wist te stelen met zijn excentrieke verschijning, lijkt opnieuw tot leven te zijn gebracht. Dit alles maakt van Killer Queen één van de meest toonaangevende Queen look-alike en sound-alike tribute bands.

GESCHIEDENIS Killer Queen

Killer Queen werd opgericht in 1993. Hun eerste optreden vond plaats in de Universiteit Londen waarmee ze in de voetsporen traden van de echte Queen die 21 jaar eerder op dezelfde plek hun eerste optreden verzorgden.

In 1995 was Killer Queen in Engeland al zo populair dat de band een optreden afdwong in het Londen Strand Theater. Een optreden dat werd uitgezonden door de BBC. De reputatie van de band bleef groeien, zowel in Groot Brittannië als daarbuiten. Na een Russische tour in 1999 keerde de band terug naar Engeland om de prijs voor ‘Wereldwijde beste tribute band’ in ontvangst te nemen.

De muziek van Queen is geliefd in de hele wereld. Hun hits zijn een inspiratie geweest voor generaties. Deze hits wereldwijd opnieuw neerzetten vereist vakmanschap en Killer Queen’s muzikale kwaliteiten voldoen aan deze hoge eisen. Tijdens optredens heeft Killer Queen samengewerkt met een vaste groep artiesten waaronder Roger Taylor, Brian May en Monseratte Caballe.

De band scoorde een nummer één hit toen hen in 2001 werd gevraagd Queen’s “The Real Life’ opnieuw uit te brengen samen met Fatboy Slim. In het tweede decennium van het bestaan van Killer Queen werd de fanschare van de band alleen maar groter. In 2005 speelde Killer Queen Ahoy in Rotterdam vol.

Een jaar later bundelden Killer Queen en Bjorn Again and The Bootleg Beatles hun krachten voor een show in het Waverly stadion in Edinburgh. Het was het optreden dat ertoe leidde dat Killer Queen werd uitverkoren om Queen te representeren in een Tribute Liveaid concert georganiseerd door Bob Geldof. In 2009 werd Ahoy opnieuw volgespeeld en won de band een Zweden een prijs voor het beste concert van 2009’.

Voor het boeken van KILLER QUEEN ben je bij Twotone aan het juiste adres.

KILLER QUEEN Boeken calendar_today