arrow_back Terug
cancel

KABAAL Aanvragen

Uw gegevens

Locatie gegevens

Gegevens van het optreden

KABAAL Boeken


De Bathmense band Kabaal behoeft in het oosten des lands natuurlijk al lang geen introductie meer. Er is haast geen uithoek te bedenken waar het publiek nog geen kennis heeft kunnen maken met deze veelgevraagde band van allure. In de jaren ´80 begonnen als schooljongens die vooral veel lawaai produceerden (vandaar de naam Kabaal), deze band heeft door de jaren heen een onverwoestbaar imago op weten te bouwen door continue te blijven investeren in de kwaliteit van de muziek, het geluid & licht en de show, maar bovenal door de ervaring die de muzikanten in de vele vele optredens in kroegen en feesttenten in de afgelopen decennia.

Veelzijdig repertoire
Of Kabaal nu in een klein zaaltje, in een grote feesttent of in de buitenlucht speelt, er wordt een pasklare show neergezet waarbij de muziek wordt afgestemd op het alom aanwezige publiek. Het repertoire kenmerkt zich door een breed scala aan populaire feest- en rocknummers vanaf de jaren ´60 tot en met heden: van The Beatles tot Robbie Williams, van Rowwen Heze tot U2 en bijna alles wat daar tussenin zit. Stevige gitaarpartijen worden afgewisseld met gevoelige accordeonklanken. Onder het credo “volle tenten en lege vaten” is er voor alle boeren, burgers en buitenlui wat wils.

Voorprogramma´s en gastoptredens
Kabaal heeft vele malen in het voorprogramma gestaan van gerenommeerde bands als Bløf, De Dijk, Golden Earring, Normaal, Rowwen Héze, Jovink, The Sweet (en zelfs De Kast en Clouseau toen die nog populair waren); In het afgelopen jaar heeft Kabaal onder andere het podium gedeeld met populaire Nederlandse artiesten als Jan Smit, Nick en Simon, Thomas Berge, Arne Jansen en Dennie Christian, hetgeen tot prachtige sfeervolle optredens in het oosten van Nederland heeft geleid. Het mag ook gezegd worden dat Kabaal een bijzondere band heeft met de bekende Achterhoekse coryfeeën; met regelmaat waren er leden van Normaal, Jovink en Boh Foi Toch als gastmuzikant bij Kabaal op de bühne te vinden.

Het jubileumjaar was één van de vele hoogtepunten uit de Kabaal-geschiedenis. Naast de viering van het 25-jarig bestaan van de band was het doel om de gekomen bezoekers nuchter te ontvangen en in gepaste dronkenschap weer naar huis te sturen. De enthousiaste zanger van Kabaal, Gerti v/d Mey, is voornemens ook in 2011 van ieder optreden een mooi feestje te willen maken. `We gaan knallen, dus zorg dat je ook dit jaar weer van de partij bent´.

Kabaal bestaat uit:
Gerti van der Meij: zang, gitaar
Wim van der Meij: drums, zang
Arjan Koldenhof: leadgitaar, zang
Ernst Bolger: basgitaar
Arnold Nijland: Keyboards, accordeon

Voor het boeken van KABAAL ben je bij Twotone aan het juiste adres.

KABAAL Boeken calendar_today