arrow_back Terug
cancel

JAN AKKERMAN MET MYBRAINBOX Aanvragen

Uw gegevens

Locatie gegevens

Gegevens van het optreden

JAN AKKERMAN MET MYBRAINBOX Boeken

Jan Akkerman
Niet veel muzikanten behoeven zo weinig verdere introductie als deze Nederlandse topgitarist. Voor veel muziekliefhebbers is Akkerman nog steeds onbetwist de beste gitarist die ons land ooit heeft voortgebracht. Zijn reputatie staat al meer dan 50 jaar als een huis!

Jan (1946) begint zijn muzikale loopbaan op jeugdige leeftijd bij Friendship Sextet en daarna Johnny&His Cellar Rockers. Zijn eerste hit scoort hij met The Hunters in 1966. ‘ Russian Spy And I ‘ haalt de toptien in de Top 40 en door Jan’s virtuoze lick is hij op slag een begrip in Nederland. Met Brainbox (1969) wordt hij in ons land onsterfelijk, met Focus (begin jaren ’70) verovert hij de wereld! met de hits House of the King en Hocus Pocus.

In de periode na Focus maakt Jan nog 2 schitterende LP’s met Kaz Lux (Eli/Transparental) en werkt verder eigenlijk voornamelijk aan zijn solo carrière en eigen Band. Dit resulteert in meer dan 25 LP/CD/DVD’s, van o.a. Jan Akkerman 3 (1979) en Pleasure Point (1982) via The Noise Of Art (1990) en C.U. (2003) tot Live In Concert The Hague (2007) Minor Details (2011),en de cd/dvd Legendary concerts van het North Sea Jazz festival waarbij hij opvalt door zijn altijd gewaagde en inventieve spel en zijn drang zichzelf te blijven ontwikkelen.

Tijdens zijn loopbaan is hij meermaals onderscheiden. De twee belangrijkste onderscheidingen zijn misschien wel zijn uitverkiezing (in 1973) als ‘Best Guitarist In The World’ in het Engelse blad Melody Maker en de Gouden Harp van de Stichting Buma Cultuur (in 2005) voor zijn gehele oeuvre.

Jan Akkerman heeft samengewerkt met veel vooraanstaande musici als BB King, Paco de Lucia, Jack Bruce, Toots Thielemans en Ice T.

Met zijn sublieme vaste begeleidingsband tourt hij al jaren de wereld rond. Recentelijk werd nog opgetreden in onder meer Rusland, Indonesië, Noorwegen, Polen, Syrië en Japan. Net als in eigen land speelt Jan ook daar een eigenzinnige en boeiende muzikale mix van rock, jazz, blues en moderne dance, waarbij de meester elk optreden nog maar eens laat horen dat zijn muziek nooit simpel is, maar barst van de diversiteit.

Ook anno 2023 klinken Jan Akkerman & Band nog fris en energiek.

Jan Akkerman is een fenomeen! Bovendien nog altijd van uitzonderlijke klasse.

Voor het boeken van JAN AKKERMAN MET MYBRAINBOX ben je bij Twotone aan het juiste adres.

JAN AKKERMAN MET MYBRAINBOX Boeken calendar_today