arrow_back Terug
cancel

HÛNEKOP Aanvragen

Uw gegevens

Locatie gegevens

Gegevens van het optreden

HÛNEKOP Boeken


De Hûnekop

Sinds de oprichting in 2009, maakt de Hûnekop muziek waarvan de inspiratie bronnen zo uiteenlopend zijn, dat het moeilijk is om precies aan te geven is waar de band muzikaal staat. Rock, country, punk, rockabilly; het is allemaal terug te vinden in de muziek van de Hûnekop. De teksten geven op humoristische wijze de stem van de Friese arbeider weer. Het enige dat telt voor de mannen is dat ze er zelf plezier aan beleven. Dat dit ook voor een groot aantal andere mensen geldt, blijkt wel uit de ruim 300 optredens (van grote festivals tot kleine kroegjes), de vele airplay, de populaire clips (meer dan 500.000 views op youtube) en meerdere awards en nominaties.
De arbeiders instelling van de band klinkt niet alleen door in de teksten, maar blijkt ook uit de productiviteit. Binnen 8 jaar zijn er 5 full-length albums, een 'best-off'/live dubbel album en een split EP uitgebracht. Live zijn meerdere sets geen uitzondering en is het moeilijker ze van het podium áf te krijgen dan erop.

In Friesland is de Hûnekop al jaren een niet meer weg te denken begrip en de rest van Nederland begint ook steeds meer wakker te worden. Na eerst zo'n 3 jaar in letterlijk elke uithoek van Friesland te hebben gespeeld, wordt er steeds meer terrein buiten de provincie verkend. Groningen, Amsterdam, Utrecht enz.; de Friese taal blijkt geen enkele barrière voor publiek dat van goede muziek en een feestje houdt. Sterker nog, men gaat lachend naar huis en weet voortaan voor altijd wat een 'brûnwurker' of een 'staazjerinner' is..
Een avond eerlijke arbeidersrock, doordrenkt met drank en humor; dat is de Hûnekop!

De Hûnekop gooide, eind 2017, de strijdbijl er bij neer, maar kwamen eind 2018 keihard terug met een dubbel uitverkochte editie van het Hûnekopfestival en een nieuwe single stront stjonkt!

Ondertussen is er weer een volledig album monsterachtich uitgebracht en de band doet, in volledige bezetting, een maximum van 20 optredens per jaar.

Voor het boeken van HÛNEKOP ben je bij Twotone aan het juiste adres.

HÛNEKOP Boeken calendar_today