arrow_back Terug
cancel

DJANGO WAGNER Aanvragen

Uw gegevens

Locatie gegevens

Gegevens van het optreden

DJANGO WAGNER Boeken

DE ZINGENDE NEEF VAN HET ROSENBERG TRIO

Het gaat geweldig met Django Wagner. De tweede single “Mooie Blauwe Ogen” bestormt de Top 10 en stijgt deze week van 17 naar 9 in de Mega Top 100. Na het succes van de debuut single “Kali”, welke een 17e plaats in de Mega Top 100 bereikte, is dit geweldig nieuws, en mag Django met recht een van de grote ontdekkingen van 2009 genoemd worden.

Na jaren in de schaduw te hebben gestaan als neef van van het wereldberoemde Rosenberg Trio verscheen dit voorjaar de debuutsingle “Kali” van Django Wagner, een bewerking van een traditioneel zigeuner volkslied. Hiermee werd het Rosenberg Trio voor het eerst in hun lange carrière bijgestaan door een vocalist.

“Kali” groeide uit tot een grote hit en hiermee is met Django Wagner een nieuw fenomeen geboren. Het virtuoze spel van Het Rosenberg Trio, het vioolspel van neef Martien Wagner in combinatie met de warme, volle stem van Django bleek een schot in de roos. In de bijbehorende clip klinken de oude ritmes en clichébeelden van de zigeunercultuur nog door. Er spreekt verlangen uit, een bepaalde nostalgie, maar wel in een modern jasje.

Django groeide op in een échte muzikale zigeuner familie. Het zingen zat hem al vroeg in het bloed en hij spreekt vier talen, waaronder de Sinti taal. Django verkeert in goed gezelschap, want de Sinti hebben uitmuntende muzikanten voortgebracht zoals Django Reinhardt, Tata Mirando en uiteraard het Rosenberg Trio.

Voor het boeken van DJANGO WAGNER ben je bij Twotone aan het juiste adres.

DJANGO WAGNER Boeken calendar_today