arrow_back Terug
cancel

DE BOETNERS Aanvragen

Uw gegevens

Locatie gegevens

Gegevens van het optreden

DE BOETNERS Boeken

de Boetners maken nummers in hun moerstaal. Rock & Roll nummers in het Achterhoekse dialect. Grote inspiraties zijn dan ook Jovink & The Voederbietels, Normaal, Boh Foi Toch en internationale bands zoals AC/DC en Status Quo.
Niet meer weg te denken uit de Achterhoekse dialectrock: de Boetners!
14 juli was het weer zo wiet..
Op de Zwarte Cross van 2011 kwam het idee om een band te beginnen. De afwezigheid van Eric Vreuls (crew) heeft zoveel inspiratie opgeleverd dat Kevin Raayman (zang en gitaar) en Koen Büttner (gitaar en achtergrondzang) besloten om er een nummer over te schrijven. ‘Woar is Eric?’ was een feit en van het één kwam het ander..

Het duo werd in de zomer van 2013 versterkt met Bram Kruijt (drums en achtergrondzang) en Alex Simons (basgitaar). Vanaf toen ging het hard en heeft de band ondertussen flink wat mooie dingen op haar naam staan. Vier albums, een (akoestische) EP en talloze optredens in zalen, kroegen, kermissen, festivals en clubs. In 2017 speelde ze zelfs nog op de Zwarte Cross en in 2019 in het voorprogramma van Normaal voor 20.000 bezoekers .
Ook is de band geen onbekende bij NPO Radio 2 en speelde de band er al drie keer live (2019, 2021, 2022).

Op 14 juli 2021 vierde de band het 10-jarig bestaan met het uitbrengen van een vierde album (‘de Boetners’). Helaas kon dit niet groots gevierd worden met de fans in verband met de coronapandemie. Toch bleef de band niet stil zitten en werden er destijds met de huidige maatregelen twee succesvolle uitverkochte semi-akoestische optredens gegeven. In 2022 werd het 10-jarig bestaan alsnog gevierd met twee grote jubileumshows. Een theaterconcert in de grote zaal van Amphion – Doetinchem en een clubshow in DRU Poppodium. Tijdens het theaterconcert werd er tevens een akoestische EP (‘Uutgekleed’) gepresenteerd.

De lead single van de EP, ‘Goa Asteblieft Niet Weg (ft. Marise den Bakker)’, werd zelfs weer landelijk opgepakt. De band speelde in april 2022 het nummer live bij Giel Beelen op NPO Radio 2. Allebei de jubileumshows waren een groot succes en met allebei een unieke en fantastische sfeer.
De band is regelmatig live te zien in de modderigste feesttenten en zalen door het hele land. De biertap maakt overuren en de tent wordt omgetoverd tot een kolkende massa. Heavig!

Voor het boeken van DE BOETNERS ben je bij Twotone aan het juiste adres.

DE BOETNERS Boeken calendar_today