arrow_back Terug
cancel

COR BAKKER Aanvragen

Uw gegevens

Locatie gegevens

Gegevens van het optreden

COR BAKKER Boeken

Cor Bakker (1961) begint op 11-jarige leeftijd met piano spelen. Hij raakt als kind geïnspireerd door Louis van Dijk, die toen al een bekend pianist was. Uiteindelijk was het ook Louis van Dijk die Cor aanspoorde zijn muzikale talent verder te ontwikkelen aan het conservatorium .

In 1984 studeert Cor Bakker cum laude af aan het Amsterdamse Sweelinck conservatorium in de richting piano/improviserend musicus. Hij vervolgt zijn studie in Los Angeles bij de Amerikaanse pianist, componist en arrangeur Clare Fischer (1928). Tot op de dag van vandaag is deze oud-docent Cor’s grootste muzikale inspirator.

Na zijn studie begeleidt Cor Bakker nagenoeg alle artiesten die Nederland rijk is. Toch slaagt hij er ook in om tijdens zijn carrière successen te boeken als solist. Zo brengt hij meerdere solo cd’s uit, doet hij regelmatig theatertournees waarin híj de hoofdrol vervult en wint hij een aantal prestigieuze prijzen voor zijn pianospel, waaronder de Gouden Harp, de Gouden Notenkraker en de Kiwanis Jazz Award.

Gedurende zijn carrière maakt Cor enkele radio- en televisieprogramma’s. ‘Cor & Co’ is van 1996 tot en met 2001 op de televisie. In het programma ontvangt hij artiesten als Michel Legrand, UB40 en Michel Petrucciani. Het maken van deze show is een jongensdroom die uitkomt: hij kan artiesten uitnodigen voor wie hij altijd al bewondering had, ze interviewen en ze begeleiden samen met een groot orkest.

Landelijke bekendheid krijgt Cor als hij wekelijks te zien is op televisie bij Paul de Leeuw vanaf 1990.

In de periode 1989 tot 2000 is Cor vaste pianist van het Metropole Orkest.

2009 is het jaar dat Cor zijn jubileum viert: hij zit dan 25 jaar in het vak.

In 2010 brengt hij een in Italie opgenomen cd uit , voor het eerst met voornamelijk eigen composities. ‘Elettra’ is de naam van dit instrumentale album en het bevat verschillende sferen van jazz muziek. De juiste balans tussen intellect en emotie is hetgeen wat Cor zo waardeert in muziek en juist dàtgene is nu zo goed in balans gebracht, op deze cd ‘Elettra’.

In hetzelfde jaar start Cor Bakker Music BV haar eigen theaterproducties onder de titel: Cor ontvangt…’ De altijd zo bescheiden begeleider treedt in deze serie nu letterlijk op de voorgrond als gastheer. Zijn eerste gast in deze direct al succesvolle serie is: Brigitte Kaandorp. De tweede serie zal starten in het voorjaar van 2012 met een nieuwe gast.

In het seizoen 2010/2011 start Cor Bakker ook een serie maandelijkse concerten in het Bethaniënklooster in Amsterdam. Diverse artiesten zoals Jenny Arean, Arthur Japin, Louis van Dijk en vele anderen zijn daar te gast.

In het voorjaar van 2011 vindt de ‘Elettra’ concert tournee plaats door heel Nederland.

Het najaar van 2011 is gevuld met onder andere een proms tournee en met een reeks kerstconcerten o.l.v. dirigent Pieter Jan Leusink. Bij de kerstconcerten speelt Cor Bakker samen met zijn goede vriend en collega Louis van Dijk. Ook vindt de tweede serie bijzondere concerten plaats in het Bethaniënklooster te Amsterdam.

In 2012 begint het jaar goed voor Cor. Hij komt met zijn orkest op televisie met allereerst een geweldige live show: ‘The Passion’. Het orkest van dit project wat het lijdensverhaal van Jezus uitbeeldt en wat door de EO wordt uitgezonden bestaat voor deze gelegenheid uit 28 man.

Ook wordt begin 2012 de samenwerking met Paul de Leeuw weer nieuw leven ingeblazen en is Cor wekelijks te zien met zijn vaste orkest bij het TV programma: Pau!l.

In de loop van 2012 zal Cor weer een aantal proms en kerst concerten gaan doen en waarschijnlijk zal de jazz cd uitgebracht worden. Ook krijgt de Bethaniënklooster serie een vervolg wegens groot succes. De serie wordt door de NTR opgenomen en door radio 6 uitgezonden.

Voor het boeken van COR BAKKER ben je bij Twotone aan het juiste adres.

COR BAKKER Boeken calendar_today