arrow_back Terug
cancel

CATS IN THE HOUSE Aanvragen

Uw gegevens

Locatie gegevens

Gegevens van het optreden

CATS IN THE HOUSE Boeken

Cats in the house
Een professionele band die bestaat uit zes topmuzikanten. Wat in 2017 begon als een eenmalige stunt, is inmiddels uitgegroeid tot een serieus muzikaal project. Belangrijke ex The Cats-leden als Piet Veerman en Arnold Mühren zijn blij met de komst van “The Cats In The House”.

Niet alleen omdat zij de Cats-muziek vertolken, maar ook omdat zich inmiddels een eigen geluid ontwikkelt dat volgens kenners in de buurt komt van de sfeer en sound van de originele Cats. Kenmerkend voor “The Cats in the House”-sound is, naast samenzang, een geweldige leadzanger. Hiernaast een foto van de originele bezetting van The Cats met Cees en Piet Veerman, Jaap Schilder, Theo Klouwer en Arnold Mühren, de vaderlandse topband uit de jaren 1964 en 1985.

Cats in the house komt uit Twente en bestaat uit:

René van der Veen (leadzang)
René speelde op jonge leeftijd al stemband; hij was als kind al een fanatieke zanger. Dat heeft hij nooit meer losgelaten en werd uiteindelijk zanger van verschillende bands. Anodyne, Bucks and Booze, Rio, Wolf to the Moon gingen vooraf aan The Cats In The House. René is, net als velen uit die tijd, opgegroeid met muziek van The Cats. Ook bij hem thuis werd deze muziek veel gedraaid. De lievelingsmuziek van René is naast The Cats, Classic Rock en natuurlijk Elvis Presley. Als een goed lijkende Elvis heeft hij veel opgetreden; kwam er in Duitsland mee op tv en trad ook op in België. Hoewel hij het Elvis-repertoire meesterlijk en vooral gevoelig zingt, is René op z’n best als zichzelf, bij The Cats In The House. Geen imitatie van Piet, Cees of Jaap, maar het eigen geluid van René van der Veen. Nederland heeft er weer een topzanger bij.

Edwin Peters (drums en zang)
Edwin is geboren met drumstokken in zijn handjes, althans dat zegt ie zelf. Z’n moeder werd boos als de zoveelste emmer bezweek onder het geweld van haar kleine trommelende mannetje. Toen toch maar een drumstelletje gekocht. Op z’n tiende begon Edwin te roffelen bij het plaatselijke drumkorps en daarna bij de big band. Vanaf zijn 15e speelt Edwin, bij vrienden ook wel bekend als Mr. P, in verschillende bands, totdat Frontpage werd opgericht. Met deze semi-professionele band trad hij vaak op, in Nederland en Duitsland, samen met André Bruns . Begin 2000 hield deze band op te bestaan en drumde hij bij o.a. Disorder (rockband) en begeleidde hij soul- en gospelkoor Spirit. Net als Phil Collins en Herman van Boeyen, beheerst Edwin de combinatie van drummen en zingen tegelijk. Ook Edwin moest even wennen aan de muziek van The Cats, maar inmiddels wil hij samen met deze geweldige muziekvrienden de Cats-muziek nieuw leven inblazen.

Martin Eugelink (bass en zang)
Martin speelt al basgitaar vanaf zijn 17e in diverse bands. Na 20 jaar PPM Show Band kwam zijn muzikale carrière in een wat rustiger vaarwater, althans, dat leek zo. Vanaf dat moment speelt hij in verschillende bands en projecten met diverse stijlen o.a. Disco, Rhythm & Blues en Folk. Martin geniet enorm van het op de bühne staan, vooral als hij daarbij ook goede mede-muzikanten om zich heen heeft. Samen genieten van het muziek maken en het publiek een geweldige avond bezorgen staan bij Martin voorop

Sander Veldhuis (toetsen, zang en accordeon)
Sander kroop als peuter al op de pianokruk om de piano te ontdekken. Met 11 jaar begon hij serieus muziek te maken op een electronisch orgel (helaas was de piano een paar jaar daarvoor ingeruild). Op zijn 16e had hij zijn eerste synthesizer bij elkaar gespaard, er zouden er nog vele volgen. Vanaf die tijd ging hij ook in verschillende bandjes spelen. Naast The Cats In The House speelt hij toetsen bij Johnny Teardrop en het James Last Revival Orchestra. Hij wordt ook ingezet bij verschillende projecten waar hij een aantal bekende artiesten heeft mogen begeleiden. Sander heeft een brede muzikale smaak waarbij de voorkeur uitgaat naar muziek van de jaren 70 en 80. De bijzonder herkenbare sound van The Cats spreekt hem aan. Op de bühne spelen geeft hem een geweldige kick, helemaal als er goed wordt gespeeld en het geluid goed is. En het is echt af als het publiek heeft genoten.

Jordy Tuip (gitaar, mandoline, zang)
Jordy is geboren in Volendam. Na twee maanden op zevenjarige leeftijd te hebben gevoetbald, wist hij al dat hier niet zijn passie lag. Niet lang daarna is hij bij toeval in aanraking gekomen met de gitaar. Inmiddels heeft hij al aan vele muzikale projecten mee mogen werken, heeft hij in meerdere bandjes gespeeld, en wordt hij voor grote projecten en optredens ingezet als sessie gitarist. Ook heeft Jordy zich inmiddels nog meer multi-inzetbaar weten te maken door mandoline en pedal steel guitar te leren spelen. Sinds 2021 is hij ook bandlid bij The Cats In The House en heeft hij in november 2021 zijn eerste eigen album uitgebracht, genaamd Mystic Matter. Zijn zang en muzikaliteit maken hem een welkome aanwinst voor The Cats In The House. Zijn uitstraling op de bühne geeft duidelijk aan dat hij veel zin heeft in dit, voor hem, nieuwe muzikale avontuur.

Hans Kienhuis (gitaar en zang)
Hans heeft met zijn 35 jaar ervaring als professioneel gitarist inmiddels zijn sporen in het muziekcircuit ruim verdiend. Hij speelt niet alleen gitaar maar neemt ook de backing vocals voor zijn rekening. Hij is vaardig binnen verschillende genres: van rock, blues, jazz tot pop en natuurlijk .The Cats. Naast het runnen van zijn eigen gitaarschool, bouwt hij zijn eigen gitaren. Hiermee weet hij altijd weer een gevoelige snaar te raken! Professionaliteit staat bij hem altijd voorop, maar een goede sfeer mag natuurlijk nooit ontbreken. Deze combinatie en zijn passie voor muziek zorgen ervoor dat voor hem elk optreden er één is om nooit te vergeten!

Voor het boeken van CATS IN THE HOUSE ben je bij Twotone aan het juiste adres.

CATS IN THE HOUSE Boeken calendar_today