arrow_back Terug
cancel

BONNIE ST. CLAIRE Aanvragen

Uw gegevens

Locatie gegevens

Gegevens van het optreden

BONNIE ST. CLAIRE Boeken

Bonnie st Claire werd op 18 November 1949 geboren als: Bonje Cornelia Swart als dochter van een binnenvaartschipper. Bonnie zong er toen al lustig op los, en liet zich begeleiden door de Brabantse groep 'Lotusband'. In 1966 werd ze door Peter Koelewijn ontdekt, waar ze toen als 17 jarig meisje een liedje mocht meezingen op het podium. Bonnie zong bij 'de Topsy's' Peter verzon de naam'st.Claire' ( dit was de naam van een stripfiguur, en de naam Bonnie st. Claire was geboren.
Een jaar later kreeg Bonnie van Peter Koelewijn een platencontract en maakte ze haar eerste single. In de jaren 70 wist Bonnie enkele hits te scoren. Het nummer: 'Tame me tiger' en 'I won't stand between them' bestormden de hitlijsten. De B-kant van de singel 'Tame me tiger' werd door Bonnie zelf geschreven en kreeg de titel: 'It's still a secret'. In 1969 deed ze mee aan de voorrondes van het Duitse songfestival met het nummer: 'Ich weis das ich kein engel bin'. Vanaf 1972 ging ze met de bekende groep: 'Unit Gloria' samenwerken. Hiermee scoorde ze diverse hits. Na de minihit: 'Rocco don't go'stopte de samenwerking met Unit Gloria.

Later dat jaar deed ze mee met het artiestenensemble van het label Philips, en scoorde een hit met 'Een heel gelukkig kerstfeest'. Haar grootste hit scoorde ze in 1976 samen met Ron Brandsteder. Het nummer: 'Dr. Bernhard'is tot op de dag nog steeds een razend populair nummer bij zowel jong als oud en is inmiddels een vast onderdeel van haar optredens geworden. In 1977 nam ze nog een cover op van een nummer van 'Connie van den Bos. ( ik ben gelukkig zonder jou)
In 1980 nam ze samen met Alexander Curly, Corry Konings, Nico Haak, Willem Duyn en Sandy 'Het grote sprookjeslied' op. Ook in de eerste helft van de jaren 80 wist Bonnie hit na hit te scoren met nummers als: Pierrot, Bonnie kom je buiten spelen, Vreemdeling, Jij en ik ( een nummer waarmee Bill van Dijk later een grote hit scoorde), Sla je arm om me heen, en natuurlijk de Roos.

Met Zangeres Jose nam ze nog enkele duetten op waaronder: Cassandra, Zoals vrienden doen, Waarom, en in 1982 deed ze mee aan de benefietsingel: Een kind, een kind.

Hierna brak een periode aan waarin Bonnie St. Claire geen hits meer scoorde. Deze periode werd in 1991 onderbroken door 2 Top-40 hits.( Morgen wordt alles anders en Zeven Jaren ). Daarna scoorde ze geen hits meer ondanks dat ze nog enkele singels uitbracht. Wel bleef ze actief optreden.

In 1992 Scheidde Bonnie na een huwelijk van 14 jaar van Unit Gloria gitarist en platenplugger Älbert Holl'. In december 2004 gaf Bonnie het Ja-woord aan haar vriend: Anne Jan Jongbloed. Bijzonder aan dit huwelijk was, dat dit het het eerste huwelijk was, dat live door SBS-6 op tv werd uitgezonden. Op 16 februari 2010 kondigde Bonnie in de media aan dat ze bezig is met een boek over haar leven. Wanneer dit boek in de winkels ligt is nog onduidelijk maar zal ter zijne tijd via de site bekend gemaakt worden.

Voor het boeken van BONNIE ST. CLAIRE ben je bij Twotone aan het juiste adres.

BONNIE ST. CLAIRE Boeken calendar_today