arrow_back Terug
cancel

BERT HEERINK Aanvragen

Uw gegevens

Locatie gegevens

Gegevens van het optreden

BERT HEERINK

Biografie:

1973
Op Texel krijgt Bert met de band Threshold voor het eerst de gelegenheid te spelen voor een groot publiek. In het roemruchte Sarasani staan ze in het voorprogramma van o.a. Kayak en de Golden Earring

1981
In dit jaar vroeg gitarist Ad van den Berg drie collega’s om met hem een rockband te vormen. Bert Heerink ( zang), Jos Zoomer ( drum), Dick Kemper (bas) en Ad vormden vanaf dat moment samen de band die de naam “Vandenberg” kreeg.

1982
Hun eerste album nemen zij op in de studio van Jimmy Page (Led Zeppelin). Met de single Burning Heart, scoort Vandenberg zijn eerst hit in Nederland en Amerika. In de VS wordt een uitgebreide tournee gedaan.

1983
Het tweede album van Vandenberg, “Heading for a Storm” levert wederom een hit op (Different Worlds) en zorgt voor de doorbraak in Japan.

1985
Opvolger Alibi doet het in Japan en Nederland goed, maar stelt in Engeland en de VS teleur, mede omdat het album in die landen nauwelijks promotie krijgt. Het grote succes in Japan bewijst de aldaar opgenomen video “Live in Japan”. Door verschillende oorzaken komt er in dat jaar een eind aan de onderlinge samenwerking en houdt Vandenberg op te bestaan.

1986
Bert Heerink treedt toe tot de Nederlandse heavy metal-groep Picture, tot dan toe vooral in het buitenland redelijk succesvol. De niet commerciële inslag nekt de band en een jaar later wordt de band opgeheven.

1991
Samen met ex-Vandenberg bassist Dick Kemper richt Bert Heerink de hardrockband Undercover op. De groep neemt twee albums op, maar groot succes blijft uit. Bert Heerink leent op verzoek zijn stem ook steeds vaker voor reclamespots.

1995
Naar aanleiding van een door Bert Heerink ingezongen tv-commercial van Heineken verschijnt het album “Storm na de Stilte”. Bert Heerink zingt hierop Nederlandstalige versies van bekende popklassiekers als The Heat Is On, More Than A Feeling en Black Velvet. De vertalingen zijn van de hand van o.a. Peter Koelewijn, Jaap Eggermont, Barry Hay en Huub van der Lubbe. De plaat is succesvol , krijgt de Gouden status, en levert enkele hits op.

1996
”Helderziende Blind” is het tweede soloalbum en kent dezelfde formule als voorganger “Storm Na De Stilte”. Bert Heerink treedt op voor de sporters en officials tijdens de Olympische spelen in Atlanta. Bert Heerink treedt daarnaast regelmatig op met De Thuisband, een groep die stevige versies speelt van bekende Nederlandstalige hits van onder meer Het Goede Doel, The Scene en Doe Maar.

1997
Het contract met CNR loopt af en Bert Heerink gaat in zee met Dino. Voor deze platenmaatschappij werkt hij aan nieuw repertoire. De eerste single, geschreven door Han Kooreneef en Bert Meulendijk,

heet “Oogverblindend”. Het grote succes blijft echter uit. Wel is hij te gast bij het Megaconcert van De Kast op 6 juni. Hier vertolkt Bert Heerink de nummers “Juli July” en “Als Een Vogel Zo Vrij”.

1999
Bert Heerink treedt zeer regelmatig op, zowel solo als met de Thuisband. Hij wordt daarnaast eervol gevraagd de Nederlandstalige versies van door Phil Collins gecomponeerde nummers voor de Disneyfilm “Tarzan” in te zingen. De film wordt een kassucces.

2000
De single “Het Afscheid” en het album “Net Op Tijd” verschijnen. Het album bevat tekstbijdragen van o.a. Huub van der Lubbe en Babette van Veen. Daarnaast toert Bert Heerink als nieuwe zanger mee met Kayak. Hij zingt , na het succes van het inzingen van “Tarzan”, ook een nummer in van de Nederlandstalige versie van de Amerikaanse kerstfilm “The Grinch”.

2001
Bert Heerink zingt de “Cruella Deville Song” voor de Nederlandstalige versie van de Disneyfilm “102 Dalmatiërs”,. Bert Heerink is ook te horen op de live-cd van Kayak en toert vanaf april opnieuw met deze band. Onder de naam Linke Soep doet Bert Heerink een zomertoer met de band Link en Peter Groot-Kormelink (Jazzpolitie).

2002
Samen met Erik Mesie (Toontje Lager) en Peter Groot Kormelink toert Bert Heerink vanaf dat najaar onder de naam Het Dak Eraf door Nederland met een Eighties Rock Show. Bert schrijft zich met Blue Skies Are For Free in voor het Nationaal Songfestival 2003. Het liedje is geschreven door Ad van Olm en Eric Dikeb.Bert Heerink is in de 2e helft van het theaterseizoen ook te zien in de Nederlandse theaters in de rock opera “Tommy” van de Koninklijke Luchtmacht Kapel.

2003
Bert Heerink is op 22 februari ingedeeld in de voorronde van het Nationale Songfestival.

2004
Bert begint in de studio van Roy KleinEntink te werken aan een volledig eigen album.

2005
Voor 2006 bereidt de zanger samen met de Koninklijke Luchtmacht en de zangeressen Esther Hart en Laura Vlasblom het theaterprogramma Queen In Concert voor wat opnieuw een groot theatersucces wordt. Het blijkt tevens zijn laatste seizoen bij de band Kayak waar hij afsluit met de theatertoer “Nostradamus”.

2006
Bert wordt gevraagd om naast The Temptations en Bill Wyman als gast op te treden op het KidsRights Gala in Rotterdam. Dit doet hij samen met Jan Akkerman akoestisch wat een staande ovatie van de aanwezigen oplevert. Het Engelstalige album Purify dat na bijna 2 jaar werken in november uitkomt bevat louter eigen werk en bijdragen van Heerinks zus Saskia en gitarist Joost Vergoossen.

2007
Steeds vaker is Bert Heerink te zien als gast bij grote orkesten waarbij hij zijn bekende repertoire afwisselt met nummers van o.a. Frank Sinatra. Daarnaast is hij nauw betrokken bij de opzet van de theatertour “Symphonic Echoes Of Pink Floyd” waar hij gedurende de maand september als zanger naast Antonie Kamerling en Erik Mesie in de grote theaters in Nederland en België te zien is.

2008
Opnieuw toert het Noord Nederlands Orkest met o.a. Bert en Erik maar nu ook met Chris Zegers door Nederland met Pink Floyd. In Hoogeveen wordt Bert’s handafdruk in de Walk of Veen vereeuwigd naast grootheden als de Golden Earring en Marco Borsato. Op 6 december wordt Bert ten overstaan van een 3000 man tellend publiek in Groningen verrast met een onderscheiding; het behaagt Hare Majesteit hem te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

2009
Op 25 september verschijnt het nieuwe Engelstalige solo album van Bert, “Better Yet”. Gevestigde namen als Jeff Silbar, Tony Martin en Russ Ballard leverden een bijdrage aan dit melodische rock album.

2010
Vrij snel na aanvang van de Better Yet-tour komt de single “Panic Attack”van dat album de top 100 binnen en blijft daar 15 weken in staan en levert uiteindelijk zelfs de 9e plaats op!
Bert staat in april met Steve Lukather (Toto) op de buhne bij de ECA uitreiking die hij ook weer presenteert.

Het TT circuit in Assen viert dat jaar de 80ste editie van de TT . Bert verzorgt er met zijn band de persconferentie omdat het nummer” All fired Up”, eveneens van “Better Yet” afkomstig, is gekozen als muziek onder de presentatievideoclip voor de internationale pers. Tijdens het evenement is het nummer voor de ruim honderdduizend bezoekers te horen op de huizenhoge videowalls rondom het circuit.

2011
Een hoogtepunt dat jaar is de aanwezigheid van Brian May bij de Eddie Christiani Award als winnaar van deze gitaarprijs. Het evenement van Poppunt Zeeland dat mede door de inzet van Bert en partner Irma inmiddels is uitgegroeid tot een internationaal evenement krijgt grote persaandacht daardoor. Er starten voorbereidingen voor een nieuwe theatertour van Bert met zijn grote idool Kaz Lux.

2012

Vanaf april 2012 is Bert met Jan Akkerman op toernee met het origineel gebrachte eind jaren’60 werk van de band Brainbox onder de naam “My Brainbox”
Er volgt een uitgebreide tour die vanaf april langs de podia gaat en bijzonder veel waardering krijgt. Ook vanuit het buitenland volgen de aanbiedingen voor optredens. Daarnaast vertolkt Bert 5 nummers in de nieuwste show van Holiday on Ice “Speed”. Deze show doet 5 Europese landen aan en beleefde de Nederlandse première op 18 oktober 2012.

Boekingen van BERT HEERINK

Voor het boeken van BERT HEERINK ben je bij Twotone aan het juiste adres.