arrow_back Terug
cancel

4TUOZE MATROZEN Aanvragen

Uw gegevens

Locatie gegevens

Gegevens van het optreden

4TUOZE MATROZEN Boeken

De 4Tuoze Matroze zijn bekend als de vernieuwers van het Nederlandse Zeemanslied. Na de oprichting in 1995 zijn zij uitgegroeid tot nationale en internationale vertegenwoordigers van de traditionele Nederlandse muziekcultuur. De 4Tuoze Matroze spelen zowel in het culturele- als bedrijfscircuit, met meer dan 100 uitvoeringen per jaar.

De bezetting bestaat uit accordeon, akoestische bas, akoestische gitaar, elektrische gitaar en drums.
De muziekstijl is de laatste jaren het meest op wereldmuziek gaan lijken. Invloeden uit Ierland, de Balkan maar ook uit Suriname en Noord-Afrika en zelfs de klompendans vinden wij terug in het repertoire. Maar door de teksten blijft het toch allemaal erg Nederlands. Het rauwe zeeleven, als metafoor voor vrijheid en eenzaamheid, avontuur en natuurkracht, klinkt in alle teksten door.

Tezamen vormen zij een uiterst attractieve performance die zeer geschikt is voor bijvoorbeeld muziekfestivals, haven evenementen, uitmarkten etc. De Matroze gaan gekleed in speciale zeemansuniformen, maar niet met de bedoeling van Kijk ons nou eens lollig zijn. De 4Tuoze Matroze zijn in dat opzicht uniek. Ze zijn namelijk wie ze zijn en gebruiken geen theatrale kunstjes om hun performance te ondersteunen. Ze zingen eerlijk uit het hart.

De 4Tuoze Matroze draaien bijzonder goed mee in het bedrijfscircuit omdat zij de kunst van entertainen beheersen. Zij kunnen op de achtergrond de sfeer neerzetten, maar ook extra aandacht besteden aan mensen die interactief mee willen doen. De aanwezigen worden getest op hun gevoel voor rijm, ritme en viskennis. Maar bij de openbare live concerten komen de Matroze toch het meest tot hun recht. Ze hebben de kwaliteit om van elk optreden een feest te maken. Het is dan ook meer een belevenis dan een concert. Het publiek zingt uit volle borst mee.

Voor Sail 2005 hebben zij het Officiƫle Sail 2005 lied geschreven: De schepen van het IJ. Dit lied staat op hun CD Ramkoers en is ook op CD-single uitgekomen.

In 1995, 2000, 2005 en 2015 schreven zij het officiƫle Sail Amsterdam lied en waren o.a. te zien bij het NOS-Sailjournaal en bij Jinek.

Voor het boeken van 4TUOZE MATROZEN ben je bij Twotone aan het juiste adres.

4TUOZE MATROZEN Boeken calendar_today