Ellen Ten Damme Boeken

Durf jij te luisteren naar de nieuwe, gelijknamige cd van Ellen ten Damme, de vrouw die alles kan?

De Amsterdamse uit Drentse wieg, die afgelopen zomer nog met Circus Stiletto het statige Carré betoverde en die als zangeres en performer al jarenlang de podia van Nederland en Duitsland rondreist, maar nog nooit in haar moedertaal zong.


Kortom, wie Ten Damme kende als Engelstalige rockvamp of Duits zingende diva, wordt hier volledig verrast met eigenaardig eigenzinnige liedjes van verlangen, van wachten op een geliefde die niet komt, in een taal die in ons allen verweven zit (en een heel klein beetje Frans).
Liedjes waarin de beeldende poëzie van Pfeiffer zwierige handen en wervelende voeten krijgt, waarmee ze je aangenaam in de buik porren dan wel stekelig om de oren slaan.
Vooral ook dat laatste, want vergis je niet: ‘Durf Jij?’ is een popplaat pur sang. Geen kleinkunst, geen luisterliedjes of geitenwollensokkenfolk, maar muziek in de traditie van Jacques Brel, Marlene Dietrich, Nina Hagen en Boudewijn de Groot. Muziek die leeft en sprankelt, overigens zonder dat er een synthesizer aan te pas komt.

Muziek waarin Ellen kroelt, paait, broeit, hoog zingt of laag zingt, boos is of stoer, hysterisch uithaalt en zich fluisterzacht overgeeft.
Bijzonder.


‘Durf Jij’ is de meest gedurfde plaat die Ellen ten Damme ooit maakte en verdient niets dan ieders hart.

Bio printen

 

Prijslijst

GagePrijsSpeeltijdGeluidPrijssoortStijlOpmerking
uitkoopOp aanvraagAlgemeenRock

 

De genoemde gages op deze website zijn enkel ter informatie, u kunt daar geen rechten aan ontleden dat geldt ook voor de speeltijden en informatie over licht en geluid. De gages zijn op uitkoopbasis inclusief de sociale lasten, premieheffingen etc. echter excl. 9% btw (indien artistieke prestatie anders 21% btw) en Buma rechten (voor zover van toepassing). Bij privefeesten (zoals o.a. bruiloften) is soms de btw niet van toepassing (de met # gemerkte prijzen).   

<< terug