Marco Bakker Boeken

In 1965 debuteerde Marco Bakker tijdens Het Holland Festival met de mannelijke hoofdrol in de opera “ De Droom” van de Nederlandse componist Ton de Leeuw, waarna de titelrol volgde in Monteverdi’s “ Orfeo” in hetzelfde festival o.l.v Bruno Maderna.

In zijn lange loopbaan bouwde Marco Bakker een breed concert- en operarepertoire op in operahuizen en concertzalen in binnen-en buitenland en was hij tevens prijswinnaar in de belangrijkst vocalistenconcoursen van: Munchen, s’ Hertogenbosch en Rio de Janeiro. De eerste grote internationale concerttournee maakte Marco Bakker in 1973 in de V.S. met 18 concerten als solist met het Philharmonisch Orkest uit Berlijn en het Berliner Conzertchor met uitvoeringen van Bach’s Hohe messe en Die Schoepfung van Haydn.
Na hoofdrollen in “ Les Pecheurs de Perles” van Bizet en Bellini’s Il Pirata in het beroemde Wexford-festival in Ierland, kwamen de eerse grote aanbiedingen binnen. Zo vertolkte Marco Bakker in het prestisieuse Glyndebournefestival in Zuid Engeland de mannelijk hoofdrol in Richard Strauss’ opera “Intermezzo” welke uitvoeringen de hoogste onderscheiding verwierf voor opera-en toneelprodukties in Engeland, kort daarna volgde in Engeland de titelrol in Tsjaikovski’s “ Eugen Eunegin”. Marco Bakker werd internationaal vooral bekend door zijn rol van Graaf Danilo in Lehar’s operette “ Die lustige Witwe”, welke rol hij in talloze theaters vertolkte, oa. Wenen, Berlijn, Zurich, Mannheim, Scottish opera en de opera van Vlaanderen, waar hij ook in vele ander produkties hoofdrollen zong. Marco Bakker is een veel gevraagd concertzanger, Hij zong al meer dan 300 maal de Christuspartij in Bach’s Mattheus –Passion o.a. in Die Pilharmonie en de Gedaechtniskirche in Berlijn en jaarlijks in Antwerpen en maakte in 2002 en 2004 concerttournees in Canada. In Nederland verwierf Marco Bakker vooral bekendheid door zijn vele televisie en radioprogramma’s en de jaarlijkse Nieuwjaarsconcerten zoals Ein Abend in Wien en Wien bleibt Wien. In 2004 speelde en zong Marco Bakker de rol van George, een van de hoodrollen in de musical “ Aspects of Love” van A.L.Webber bij de opera van Bern en werd hij gevraagd om de rol van Apollo te vertolken in Hoffmann’s Orpheus.Voor Xynix-opera volgden meer dan 40 voorstellingen als King Lear in de gelijknamige opera van Fons Merkies.

Sinds 6 jaar presenteert Marco Bakker met veel plezier Het MuziekOntbijt op de zondagmorgen bij RTV-Utrecht. Er zijn inmiddels meer dan 90 platen en CD’s uitgebracht van de zanger, waaronder 4 gouden en een platina. Het seizoen 2005 stond in het teken van een aantal concerttournees, waaronder en serie met de sopraan Miranda van Kralingen en het Belgische Belle Epoque Orchestre o.l. Wim Brabants. Met ditzelfde orkest nam Marco Bakker een paar jaar later een CD op met prachtige melodieen van Robert Stolz.

In 2006 volgde een serie optredens met collega’s Henk Poort en Ernst Daniel smid als de 3 Baritons. Deze optredens waren zeer succesvol en plezierig ,waarna besloten werd om seizoen 2009/2010 weer op tournee te gaan. Dit keer waren het ca. 30 voorstellingen. Over twee jaar is er een grote jubileumtournee gepland met de 3 baritons en februari 2011 vindt er een concertserie plaats op Aruba, Bonaire en Curacao met de drie zangers. Vorig jaar werd er in Wenen een Televisiespecial opgenomen met Marco Bakker, waaraan ook Miranda van Kralingen meedeed. Deze “Robert Stolz” special is reeds meerder keren met succes uitgezonden bij omroep MAX en onlangs verscheen de CD/DVD hiervan.

Naast vele losse concertavonden en optredens als solist bij koren, maakte Marco Bakker in Sept/Oktober 2010 een serie concerten in de grote Nederlandse theaters met Het Weens Operettegala met de sopraan Selma Harkink en het Orchestra Particulare o.l.v de dirigenten Jan Stulen en Walter Proost, die hem meteen uitnodigde voor een tournee met zijn Orkest van de Lage Landen in seizoen 2011-2012 en een CD opname met The London Philh. Orchestra waarvan hij vaste gastdirigent is. Op 23 oktober 2010 vond de laatste voorstelling van genoemde tournee plaats in een bomvol Kon.Theater Carre, met als extra gast sopraan Miranda van Kralingen. Ook hiervan zijn door omroep Max televisieopnamen gemaakt, die vermoedelijk rond de kerstdagen 2010 zullen worden uitgezonden.

Met Jan Stulen als begeleider aan de vleugel gaat Marco Bakker het komend seizoen o.a. de cyclus Schwanengesang van Schubert opnemen in een hertaling van Jan Rot. Een theatertournee met o.a. genoemd repertoire zal daarna gaan plaatsvinden.

Bio printen

 

Prijslijst

GagePrijsSpeeltijdGeluidPrijssoortStijlOpmerking
uitkoopOp aanvraag1x30 min.exclusief geluidAlgemeenMet combo of orkest op aanvraag.

 

De genoemde gages op deze website zijn enkel ter informatie, u kunt daar geen rechten aan ontleden dat geldt ook voor de speeltijden en informatie over licht en geluid. De gages zijn op uitkoopbasis inclusief de sociale lasten, premieheffingen etc. echter excl. 6% btw (indien artistieke prestatie anders 21% btw) en Buma rechten (voor zover van toepassing). Bij privefeesten (zoals o.a. bruiloften) is soms de btw niet van toepassing (de met # gemerkte prijzen).   

<< terug