Koos Alberts Boeken

Koos Alberts, een naam die ondertussen alweer 20 jaar in de Nederlandse muziekwereld meetelt.
Nadat hij al regelmatig optrad op feesten en partijen en ook nog eens tweede werd in een talentenwedstrijd, trok Koos de stoute schoenen aan en de bekende componist Peter de Wijn had wel een mooi nummer voor hem: "Ik verscheurde je foto".

Met dit nummer stapte hij naar Willem van Kooten die wel wat zag in deze zanger met zijn eigen, wat nasale, stemgeluid.
Helaas loopt de single in het begin niet zo heel goed, zodat na een paar maanden de nieuwe single van Koos Alberts gelanceerd wordt: Gisteren heeft zij mij verlaten.
Dit nummer is meteen een instant succes en ook zijn eerste single loopt ineens als een trein.
De platenmaatschappij krijgt nu dollartekens (lees: guldens) in zijn ogen en brengt ook nog eens het kerstnummer: Waarom ben ik met Kerst zo alleen? uit.
En ook dit nummer schiet de Nederlandse Top-40 in en daarmee vestigt Koos Alberts een Guinessbook-record wat tot op heden nog niet gebroken is, door met 3 singles tegelijk in de top-40 te staan.
Het geluk lacht Koos Alberts, die in het echt Koos Kromhoek heet, toe.
Zijn platen verkopen bij de vleet en hij heeft het ene optreden na het ander en er waren jaren dat hij zo’n 140.000 km per jaar afgelegde.

Maar dan slaat op 29 oktober 1987 het noodlot toe: op slechts een steenworp afstand van zijn huis valt Koos achter het stuur in slaap en rijdt frontaal tegen een boom aan.
Zwaar gewond wordt Koos naar het ziekenhuis afgevoerd en voor zijn leven wordt gevreesd.
Gelukkig is hij al snel uit levensgevaar maar dan wordt duidelijk dat Koos Alberts vanaf zijn middel verlamd is en zijn leven in een rolstoel zal moeten doorbrengen, bovendien is een van zijn twee stembanden verlamd geraakt en de dokter deelt hem mede dat zijn stem nooit meer zal klinken als voorheen.
Nederland dacht hiermee het laatste van een zingende Koos Alberts te hebben gezien, maar de zanger ontving in het ziekenhuis duizenden en duizenden kaarten van fans die hem het beste wenste en hoopte dat hij ooit weer op de bühne zou staan.
Gesterkt door zijn fans en zijn wilskracht om weer te zingen traint Koos hard aan zijn comeback.
In 1989 is het dan zo ver, Koos is back! Hij maakt een uitgebreide tour langs de Nederlandse theaters en eindigt uiteindelijk in het Amsterdamse Concertgebouw.
Sindsdien is Koos niet meer weg te denken in de Nederlandstalige scène. CD na CD gaat grif over de toonbank mede door de prachtige liedjes geschreven door Emile Hartkamp, ook verschijnen er een paar CD’s gevuld met medley’s die ook grif aftrek vinden bij de fans en in 2000 ontvang Koos Alberts ook nog eens het lintje Ridder In De Orde van Oranje Nassau.
Dat lintje is ook een beetje bedoeld voor zijn vrouw Joke, die als een rots in de branding naast haar man staat en hem altijd steunt.
Ondertussen is het alweer 20 jaar dat Koos Alberts in het vak zit en dat wordt gevierd met een CD en ook een DVD mag niet ontbreken.
Bovendien heeft Koos Alberts een duet op genomen met zijn grootste fan van het eerste uur Frans Bauer. Kortom, de eerste 20 jaar van de artiest Koos Alberts is een feit!

Bio printen

 

Prijslijst

GagePrijsSpeeltijdGeluidPrijssoortStijlOpmerking
uitkoop1.995,00 1x30 min.a-set 250 p.AlgemeenSmartlap Nederlandstalig

 

De genoemde gages op deze website zijn enkel ter informatie, u kunt daar geen rechten aan ontleden dat geldt ook voor de speeltijden en informatie over licht en geluid. De gages zijn op uitkoopbasis inclusief de sociale lasten, premieheffingen etc. echter excl. 6% btw (indien artistieke prestatie anders 21% btw) en Buma rechten (voor zover van toepassing). Bij privefeesten (zoals o.a. bruiloften) is soms de btw niet van toepassing (de met # gemerkte prijzen).   

<< terug