Grad Damen Boeken

Wat te vertellen over Grad Damen: Deze Nederlandse Schlager-koning stond de afgelopen 3 jaar met maar liefst 10 singles hoog in de hitlijsten van Nederland. En heeft reeds 4 Albums en een Kerstalbum uitgebracht. Bovendien zijn van Grad Damen reeds 2 DVD’s verschenen:

"Op Curacao" en een Kerst-DVD "Vrolijk Kerstfeest".Natuurlijk is Grad Damen niet meer weg te denken van de Nederlandse Radio en T.V.

Het begon voor Grad Damen enkele jaren geleden in Café "Bolle Jan", het wijd en zijd bekende café van de vader van René Froger. Grad Damen voelde zich er als een vis in het water en stond regelmatig achter de microfoon tot groot plezier van de aanwezige muziekliefhebbers.

Op veler verzoek is Grad Damen de opnamestudio ingegaan en werd de eerste single "Alisha" opgenomen en kreeg, in oktober 2000, in de MEGA Top 100 een hoogste notering van maar liefst plaats 22.

Zijn tweede single "Amore" behaalde in februari 2001 een Top 20 notering in de Mega Top 100.

30 maart 2001 was een belangrijke dag in het leven van deze sympathieke zanger, want toen verscheen zijn debuutalbum, "In Jouw Ogen". Grad Damen bewees met dit album dat Nederland een volkszanger rijker is.

Vervolgens werden de volgende CD-Singles met veel succes uitgebracht:

"Porque Te Quiero"
"Heb Ik Jou Niet Eens gekust?"
"Ik Wil Met Je Dansen Heel De Nacht"

Deze singles kregen hoge noteringen in de Mega Top100.

Het 2e Album "Dromen Worden Waar" verscheen 31 januari 2002. Het album komt de eerste week van februari op maar liefst nr. 26 in de ALBUM TOP 100 binnen.

Begin april 2002 is de zesde single "Hallo Ik Hou Van Jou" verschenen. Dit vrolijke nummer stijgt gelijk alweer door naar een Top 20 Hitnotering.
Juli 2002 is er een CD Maxi van Grad Damen uitgekomen met 5 nieuwe nummers, waaronder de single "Selina". Dit zomers getinte nummer bereikt zelfs nr. 5 in de MEGA TOP 100. Een nieuwe mijlpaal.

4 Oktober 2002 verscheen de single "Ik Denk Altijd Nog Aan Jou", met aan de piano Jan Vayne. Ook deze single haalde weer een top 20 notering in de MEGA Top 100.

In november 2002 verscheen Grad’s derde album "Altijd Samen" geproduceerd en gearrangeerd in de "Rooftop Recording Studios" in Holten door Grad´s nieuwe producer Edwin van Hoevelaak. Het Album bevat buiten de singles: "Selina" en "Ik Denk Altijd Nog Aan Jou", 13 nieuwe stukken.

Gelijktijdig met de release van dit album ging ook Grad´s eerste "Altijd Samen Theatertour" van start; een avondvullend programma compleet met een 11 koppige Band. Deze tour ging o.a. langs uitverkochte zalen in Arnhem, Rijswijk, Den Bosch en Breda.

Speciaal voor de kerstdagen van 2002 kwam de single "Mag Het Altijd Kerstmis Wezen". Deze single is eind november spontaan in de studio ontstaan. Het resultaat was zo mooi dat er besloten werd de single in een beperkte oplage uit te brengen. De reacties van de fans van Grad waren zo overweldigend dat de single zondag 30-11-2002 als hoogste nieuwe op nr. 29 in de MEGA Top 100 binnenkwam. Dit betekende dat Grad Damen met maar liefst 2 hitnoteringen in de Top 100 stond.

Begin juni 2003 komt de single "Als Sterren Stralen" uit. Eind augustus verschijnt de eerste DVD "Grad Damen Op Curacao". Deze wordt ook als Special door de TROS op TV2 uitgezonden. Ook verschijnt in deze maand de 4e CD "Zo Is Mijn Leven", ondersteund met TV-commercials. 10 Weken lang staat deze TV-CD in de Mega AlbumTop 100.

Van deze CD komt half oktober 2003 "Zigeunerjongen" uit als CD-Single met extra: de "Grad Damen Hitmedley"

In november 2003 heeft producer Edwin van Hoevelaak met Grad Damen een CD met allemaal nieuwe Kerstnummers opgenomen in zijn studio. De titel van deze Kerst-CD luidt "Vrolijk Kerstfeest". Begin december 2003 zal ook de Kerst-DVD uitgebracht worden met eveneens de titel.: "Vrolijk Kerstfeest". Heel sfeervol zijn de nieuwe kersttitels opgenomen in het Oostenrijkse Solden.

Beleef met Grad Damen LIVE IN CONCERT een onvergetelijke 2e Kerstdag 2003 26 december aanvang 21.00 uur vanuit de Maaspoort te Den Bosch.

Inmiddels weten ook alle programmamakers van de Nederlandse televisie Grad Damen te vinden. Zo maakte Grad Damen zijn tv-debuut in het populaire programma "Koffietijd" en was hij o.a. te zien in "Hoeba Hoeba Hob", "Reisjes Langs De Rijn", "De Nacht van Oranje", "Herberg de Leeuw", "met de TROS op Curacao" en vele andere programma’s.

Tevens geniet hij een ongekende populariteit tijdens zijn vele optredens in het land. Men kon Grad zelfs eind augustus 2002 zien optreden tijdens het Lowlands-Festival in de Flevopolder en was Grad speciale gast tijdens de AHOY-concerten van André Hazes.

Bio printen

 

Prijslijst

GagePrijsSpeeltijdGeluidPrijssoortStijlOpmerking
uitkoop1.295,00 1x30 min.a-set 250 p.Algemeentape act

 

De genoemde gages op deze website zijn enkel ter informatie, u kunt daar geen rechten aan ontleden dat geldt ook voor de speeltijden en informatie over licht en geluid. De gages zijn op uitkoopbasis inclusief de sociale lasten, premieheffingen etc. echter excl. 6% btw (indien artistieke prestatie anders 21% btw) en Buma rechten (voor zover van toepassing). Bij privefeesten (zoals o.a. bruiloften) is soms de btw niet van toepassing (de met # gemerkte prijzen).   

<< terug