Dj Jody Bernal Boeken

Jody Bernal werd op 12 november 1981 geboren in Bogotá, de hoofdstad van Colombia. Toen hij drie maanden oud was, werd hij geadopteerd door Nederlandse ouders. Jody groeide op in Delft, waar hij volop de ruimte kreeg voor het beoefenen van zijn grote hobby's: zingen en sporten. 'Een neefje van mij zong bij De Buddy's, een jongensgroep uit Delft. Hij vroeg of ik zin had met hen mee te doen. We zongen en dansten op liedjes van Michael Jackson en Whitney Houston. Ik was toen acht jaar.' Met de Buddy's treedt Jody onder meer op in de Sound Mix Show van Henny Huisman. 'We deden dat liedje van Les Poppys, Non Non Rien N'a Changé. De mensen vonden het prachtig!'

Aan de basis van zijn huidige zangcarrière staat een bezoek aan Colombia. Op eerste kerstdag 1999 vloog Jody naar zijn geboortestad Bogotá. Daar vond een emotionele ontmoeting plaats met zijn moeder, broertje en zusje. Samen met hen vierde hij het nieuwe millennium. 'Dankzij de enorme steun van mijn lieve adoptieouders, heb ik mijn familie in Colombia ontmoet. Daar ben ik heel erg blij mee,' zegt Jody. Vlak voor het vertrek naar Nederland krijgt Jody op het vliegveld van zijn tante een cadeautje. Het is een CD met Zuid Amerikaanse muziek. Eén van de Spaanstalige liedjes op de CD heet Que Si Que No. Jody is er meteen verliefd op. 'Ik hou van salsa, merengue en latinopop. En dan vooral op de manier zoals Enrique Iglesias, Ricky Martin en Marc Anthony daarmee omgaan.

Eenmaal terug in Nederland besluit Jody een eigen opname van Que Si Que No te maken om zo zijn moeder in Colombia te verrassen. De opname slaagt zo goed dat Jody wordt gevraagd mee te doen aan het populaire tv-programma Your Big Break. Dat doet hij. De reacties op zijn optreden zijn overweldigend. Jody haalt zelfs de finale van het programma. Vervolgens tonen vele platenmaatschappijen hun belangstelling voor het jonge zangtalent. Bijna dagelijks wordt hij gevraagd voor optredens in het land. Het sterkt Jody in zijn gedachten een eigen zangcarrière te beginnen. Daarin zet hij zijn eerste stap met het vrolijke Que Si Que No, dat op single wordt uitgebracht door Dino Music. De opwindende clip van Que Si Que No is geschoten op Ibiza.

Bio printen

 

Prijslijst

GagePrijsSpeeltijdGeluidPrijssoortStijlOpmerking
uitkoop1.275,00 1X90 min.Excl. dj setAlgemeenNineties

 

De genoemde gages op deze website zijn enkel ter informatie, u kunt daar geen rechten aan ontleden dat geldt ook voor de speeltijden en informatie over licht en geluid. De gages zijn op uitkoopbasis inclusief de sociale lasten, premieheffingen etc. echter excl. 6% btw (indien artistieke prestatie anders 21% btw) en Buma rechten (voor zover van toepassing). Bij privefeesten (zoals o.a. bruiloften) is soms de btw niet van toepassing (de met # gemerkte prijzen).   

<< terug