Golden Earring Boeken

Als een van de weinige Nederlandse bands heeft Golden Earring grootschalig internationaal succes gehad in de Verenigde Staten, Canada en Groot-Brittannië, vooral vanwege hun hits Radar Love en Twilight Zone.
De band heeft wereldwijd miljoenen albums verkocht en genoot in de jaren zeventig en tachtig van de 20e eeuw enkele malen een internationale sterrenstatus, met name in de Verenigde Staten.
Tevens neemt Golden Earring een dominante positie in de Nederlandse muziekwereld in met meer dan dertig gouden en platina albums.

De band stond tot nu toe in totaal 389 weken in de Nederlandse Top 40 en is daarmee de succesvolste Nederlandse single-artiest in die lijst.
Met 5 hitnoteringen in de Amerikaanse Billboard Hot 100 is Golden Earring ook de succesvolste Nederlandse act in Amerika, met Twilight Zone scoorden ze in 1982 zelfs een nummer 1-hit in Billboard's Mainstream Rock Tracks.
In totaal belandden zes singles en acht albums in de toonaangevende lijsten van Billboard.

De band legde dertien uitgebreide tournees door Noord-Amerika af en vijf door Groot-Brittannië.
Ook op het vasteland van Europa werd vaak getoerd.
Golden Earring heeft een status als een van 's werelds oudste rockbands (opgericht 1961).
De huidige bezetting is non-stop actief sinds 1970, een nagenoeg uniek feit in de internationale rockwereld.

In 2009 maakte Golden Earring zijn comeback in Engeland met concerten in Ipswich en Londen. In juli 2011 werd ook in Londen, het lang verwachte nieuwste studio album live opgenomen in de beroemde Abbey Road Studios.In augustus bracht TNT Post een speciale postzegel uit ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan van de band, en was er een tentoonstellling in het Haags Historisch Museum.

Bio printen

 

Prijslijst

GagePrijsSpeeltijdGeluidPrijssoortStijlOpmerking
uitkoopOp aanvraag1x90 min.groot P.A.AlgemeenRockLet op rider en recettedeling van toepassing

 

De genoemde gages op deze website zijn enkel ter informatie, u kunt daar geen rechten aan ontleden dat geldt ook voor de speeltijden en informatie over licht en geluid. De gages zijn op uitkoopbasis inclusief de sociale lasten, premieheffingen etc. echter excl. 6% btw (indien artistieke prestatie anders 21% btw) en Buma rechten (voor zover van toepassing). Bij privefeesten (zoals o.a. bruiloften) is soms de btw niet van toepassing (de met # gemerkte prijzen).   

<< terug