arrow_back Terug
cancel

GEORGE BAKER Aanvragen

Uw gegevens

Locatie gegevens

Gegevens van het optreden

GEORGE BAKER

De muziek van George Baker spreekt onverminderd tot de verbeelding: zo worden zijn hits gebruikt in populaire films of commercials of nemen andere artiesten een nummer als cover op. Tom Jones scoorde bijvoorbeeld een nummer één-hit in onder andere Engeland met ‘Little Green Bag’: hij verkocht meer dan 3 miljoen exemplaren. En ‘Una Paloma Blanca' werd in 2008 gebruikt in de internationale kaskraker 'The Kiterunner'. De single haalde hierdoor wederom meerdere hitlijsten.

Het begon allemaal in 1967 toen George Baker solliciteerde als zanger bij de band 'Soul Invention'. In die tijd ontdekte hij zijn talent voor het schrijven van liedjes. Toen de band in 1969 bij het toenmalige platenlabel Negram een geslaagde auditie deed, werden er een drietal composities van zijn hand opgenomen. Eén daarvan was het legendarische ‘Little Green Bag’, de eerste hit van de band, inmiddels omgedoopt tot George Baker Selection.

‘Little Green Bag’ werd een wereldhit en bereikte de 5e plaats in de US Billboard Top 100. George: We hadden een band, een wereldhit, alleen nog geen manager. Totdat Jaap Buys uit Volendam zich aandiende. Onder leiding van koningskoppel Baker en Buys werd het succes van de GBS tot grote hoogten opgestuwd, met als hoogtepunt de in 1975 verschenen single ‘Una Paloma Blanca’. Opnieuw een wereldhit met een totale verkoop van ongeveer negen miljoen exemplaren.

Zowel ‘Una Paloma Blanca' als ‘Little Green Bag' zijn tot op de dag van vandaag wereldwijde evergreens. Andere grote hits volgden, maar in 1978 viel het doek voor de groep, na de verkoop van meer dan 20 miljoen platen en vele duizenden optredens.

George ging solo verder. Er volgden grote hits in binnen- en buitenland, zoals ‘Rosita', ‘Sing for the day', ‘All my love’ en 'Magdalena'.

In 1985 richtte George een nieuwe Selection op. Het was meteen raak: er werd een dikke hit behaald met ‘Santa Lucia by night'. Nieuwe gouden platen en tournees volgden, totdat ook de tweede Selection in 1989 uit elkaar ging. George focust zich vanaf dat moment definitief op zijn solocarrière.

George Baker is nog altijd even actief als voorheen.
Zo worden zijn nummers gebruikt bij musicals en commerciels . Zo deed hij de afgelopen jaren honderden optredens in Nederland, België en Duitsland. Negen jaar na de release van het album Flasback kwam in november 2009 het nieuwe album Lonely Boy uit. George: Het repertoire sluit naadloos aan bij de liedjes die ik in de jaren ‘70 produceerde, een beetje back to basics dus.

Dit jaar heeft George Baker opnieuw een dvd opgenomen, ditmaal een registratie van een concert uit zijn theatertour. Voor zijn begeleidingsband 'Tilt' was het optreden in de schouwburg van Cuijk een thuisconcert. Daarom is dit optreden uitgekozen om de DVD op te nemen. Deze DVD zal binnenkort worden gelanceerd.

GEORGE BAKER Boeken

Voor het boeken van GEORGE BAKER ben je bij Twotone aan het juiste adres.

GEORGE BAKER Boeken calendar_today